Senatorul PSD Gabriela Vrânceanu Firea a declarat, luni, după ce Comisia parlamentară specială a respins proiectul Guvernului pentru exploatarea minieră de la Roşia Montană, că cel mai mult a deranjat-o faptul că li s-a spus că trebuie să respingă "din principiu" acest plan.

"Cel mai mult m-a deranjat că ni se spunea că trebuie să respingem din principiu acest proiect, fără să-l analizăm", a declarat social-democrata Gabriela Vrânceanu Firea, luni, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Mai mult, senatoarea s-a arătat indignată şi de faptul că membrii comisiei, deşi erau de specialitate, nu s-au putut face auziţi.

"În această comisie erau ingineri, jurişti, oameni de cultură, specialişti în Mediu, deci noi aveam capacitatea profesională şi intelectuală să discernem ce anume idei meritau să fie cuprinse în raportul final al comisiei", a mai spus Firea.

Comisia parlamentară specială a respins, luni, cu 17 voturi "pentru" şi două abţineri, proiectul Guvernului pentru exploatarea minieră de la Roşia Montană.


Comentarii

Ileana Ionescue Daca si D-na Firea afirma ca "li se spunea",ca si cum ei nu ar mai gandi si ar urma orbeste politica partidului,nu s-ar informa si documenta.

12 noiembrie 2013 9:36

teo Proasta satului ! Acest proiect de exploatare de la Rosia Montana NU ARE CE CAUTA IN NICI O DISCUTIE CU NICI UN INVESTITOR STRAIN INDIFERENT DE METODA DE EXPLOATARE !ROSIA MONTANA INSEAMNA ROMANIA IAR PARTIDELE POLITICE DIN ACEASTA TARA REPREZINTA TRADATORII SI VANZATORII DE TARA !!

12 noiembrie 2013 7:25

Bolșevicii ticăloși sunt deranjați! 3 Imbecilul Ion Iliescu mugea și ăla animalic, cum că dacă asta e tehnologia trebuie aplicată, deci nu contează consecințele. Oameni de cultură? Care oameni? Ăștia sunt mai neoameni decât animalele, pentru că dacă salvezi un animal de la moarte sau îl crești, acel animal îți va rămâne recunoscător toată viața. Însă această turmă de boi și vaci bolșevice, nu numai că nu vor binele națiunii, dar sunt de un cinism strigător la cer. E chiar așa de greu ca guvernoiul să impună companiilor exploatatoare un proces fără cianură? Iar companiile exploatatoare trebuie obligate să transporte materialul dinamitat din munte la o altă locație unde aceeași companie exploatatoare să-și construiască o fabrică unde n-au decât să exploateze minereul aurifer cu cianură în interiorul fabricii în circuit inchis, iar toate apele reziduale să fie epurate și purificate și neutralizate, ca la deversarea lor înapoi în natură acele ape să nu mai fie nici un pericol de poluare sau otrăvire. Desigur că costurile procesului de exploatare vor crește, dar profituri mari tot vor fi la final, însă ce-i mai important e că mediul natural cu tot ce-i în el va fi protejat, populația și flora și fauna. E chiar așa de greu? Mama voastră de nemernici!

11 noiembrie 2013 22:29

Bolșevicii ticăloși sunt deranjați! 2 Dacă cineva deschide un browser de internet, Internet Explorer și după ce ajunge pe internet șterge scrisul afișat în fereastra de căutare și apoi scrie cuvântul Open Pit, dă clic pe Enter și e trimis la un documentar făcut de televiziunea britanică despre o exploatare auriferă din Peru din munții Anzi soldată cu o catastrofă ecologică formidabilă. Iar acolo se poate vedea cu ochiul liber care sunt consecințele otrăvirii mediului și populației, oameni îmbolnăviți de cancer, animale bolnave și ele, apa potabilă care dispare și e înlocuită de apa otrăvită, iar catastrofa ecologică va fi pe vecie. Așa cum se poate vedea și ghici modul ticăloșit prin care aceste companii influențează politicienii corupți la luarea unor astfel de decizii contra propriului popor, iar asta se realizează numai prin mită și mari sume de bani. La noi ministresa lui pește prăjit Prostovana Plumb mugea tare cum că cianura e o delicatesă de s-o mănânci pe pâine nu alta, nepericuloasă, etc. Iar aceste dobitoace parlamentare sau miniștri votează în spirit de turmă, ca să fie de acord cu șeful partidului mafie, nu contează că vor distruge țara și vor omorî populația cu zile.

11 noiembrie 2013 22:29

Bolșevicii ticăloși sunt deranjați! 1 Senatorul lui pește prăjit Gabi Firea, o papagaliță pusă pe listă și proptită de partidul mafie coministoidă, vomită și ea pe stical teveului deranjări. Cică în comisia lui pește prăjit erau neoameni de specialitate care nu s-au putut face auziți. Păi dacă nu s-au scremut suficient, ce să le fac? Deci după pațachina bolșevică Gabi Firea ăia erau ingineri, juriști și oameni de cultură, care erau ditamai specialiștii. Unde erau de exemplu geologii și chimiștii, adevărați specialiști care să se pronunțe asupra proiectului de la Roșia Montană cu cianuri? Și findcă veni vorba despre capacitatea de discernământ, nu e nevoie să fii mare specialist ca să nu-ți dai seama că orice exploatarea auriferă prin cianură duce numai la catastrofe ecologice de mare amploare. Pe internet nu trebuie decât să cauți date despre acest gen de exploatări aurifere prin cianură, pentru a găsi în scurt timp date concrete sau documentare despre aceste catastrofe ecologice formidabile.

11 noiembrie 2013 22:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.