Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat, dumunică, un susţinător "fără echivoc" a unor măsuri din proiectul de buget al Guvernului, precum indexarea pensiilor cu 3,76 %, mărirea salariilor rezidenţilor şi a celor din educaţie sau mărirea salariului minim.

"Susţin fără rezerve indexarea pensiilor cu 3,76 % şi chiar dacă nu aş susţine-o, este în lege deci trebuie făcută. Susţin acordarea burselor suplimentare, un supliment de bani pentru medicii rezidenţi şi creşterea cu 10% a salariilor pentru cadrele didactice, aşa cum Guvernul şi-a propus. Este un lucru foarte bun creşterea salariului minim de la 800 la 850, iar în etapa a doua de la 850 la 900 de lei", a declarat Traian Băsescu, precizând că această creştere aduce venituri suplimentare în bugetul CAS şi diminează evaziunea fiscală în ceeea ce priveşte salarizarea", a spus Traian Băsescu, duminică seara, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Traian Băsescu a mai spus că este "foarte bună" mărirea venitului minim garantat cu 5%.

"De asemenea, a a venit timpul să plătim deciziile judecătoreşti care au titluri executorii pentru tăierile din salarii", a mai declarat şeful statului.

El a adăugat că nu are nicio problemă şi este un susţinător fără rezerve a volumului de co-finaţare pentru fondurile europene şi că este "un mare susţinător al programului pentru autostrăzi".

Declaraţia lui Băsescu vine după ce, vineri, premierul Ponta a arătat că, în lipsa bugetului, nu vor fi majorate salariile profesorilor debutanţi, nu vor fi acordate burse pentru medici rezidenţi, nu va fi majorat salariul minim brut pe economie şi nici venitul minim garantat, nu vor fi onorate titlurile executorii pentru salarii restante câştigate în instanţă de către bugetari, în special de profesori, nu va creşte gradul de cofinanţare a proiectelor europene, nu vor fi începute noi obiective de investiţii, precum autostrada Comarnic-Braşov.


Comentarii

Susținătorul fără echivoc Deci acum caricatura din imagine e susținător fără echivoc, deși pe vremea guvernării trecute era susținător tot fără echivoc al tăierilor de salarii minime și de pensii minime. Măcar e bine că e același susținător fără echivoc și proptește toate propunerile bune ale guvernoiului. Ce spectacol jalnic cu exacerbarea acestei retorici găunoase dar excesivă-n conținut. Noroc cu papagalul din imagine care ne lămurește papagalicind pe sticla teveului, cum că e un mare susținător fără echivoc. Altfel săracii de noi rămâneam fraieri și nu știam această noutate seacă și searbădă. Pe vremea lui Ceaușescu, niște isteți publicaseră undeva într-o revistă de Rebus o caricatură foarte reușită, anume un televizor cu un individ pe sticla lui, televizor amplasat pe niște dune de nisip, evident că undeva într-un deșert. Morala? Susținătorul fără echivoc din imagine vorbește-n deșert! Fără alte comentarii!

25 noiembrie 2013 4:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.