Argentina îşi doreşte să revină în calendarul Formulei 1 după mai mult de un deceniu, primul pas fiind construirea unui nou circuit în apropierea capitalei Buenos Aires.

Proiectul în valoare de 100 de milioane de dolari prevede două etape şi urmează să fie finalizat până în 2014, iar construcţia va fi efectuată de firma Populous, care a contribuit şi la modernizarea circuitului de la Silverstone, unde are loc Marele Premiu al Marii Britanii.

„Suntem mândri că putem contribui la crearea unei noi destinaţii pentru Formula 1, care mereu reprezintă un catalizator economic pentru zona respectivă şi asigură expunere globală”, a declarat John Rhodes, unul dintre oficialii companiei Populous, citat de CNN.

Circuitul va fi amplasat pe un teren aflat la aproximativ 80 de kilometri de capitala Buenos Aires, prima fază a proectului urmând să dureze 14 luni, perioadă în care vor fi construite o pistă de 3,1 kilometri, linia boxelor şi garajele, cea de-a doua fază reprezentând extinderea circuitului până la 4,7 kilometri, pentru a putea obţine licenţa de cursă.

Marele Premiu al Argentinei s-a desfăşurat între 1953 şi 1998 la Buenos Aires, pe circuitul Autodromo Juan y Oscar Galvez, ultima cursă fiind câştigată de germanul Michael Schumacher, care pilota pe atunci pentru Ferrari.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.