La 22 de ani de când Timişoara se declara primul „oraş liber de comunism“, revoluţionarii de atunci sunt, din nou, în stradă. De data aceasta ei nu mai au probleme cu comunismul ci cu Guvernul care vrea să le taie o parte din beneficiile pe care le-au obţiunut pentru că au participat la Revoluţie.

Aproximativ 500 de protestatari, reprezentanţi ai mai multor asociaţii de revoluţionari din ţară s-au îmbrâncit cu jandarmii, după ce au încercat să rupă cordonul de ordine şi să iasă din perimetrul impus, anunţă ANTENA3.

ZIUA VECHE explică „Ce mai vor revoluţionarii din Piaţa Victoriei“. Ei cer continuitate în ceea ce priveşte acordarea indemnizaţiei, ameninţând că dacă vor pierde acest drept şi dacă nu vor fi primiţi de premier vor recurge la ample acţiuni de protest.

În ultima perioadă, aminteşte RING, revoluţionarii au organizat mai multe proteste în ţară şi au intrat în greva foamei, solicitând să nu le fie retrase indemnizaţiile. Un protest similar, în faţa Muzeului Antipa, a avut loc în 29 noiembrie.

Guvernul nu va acorda anul viitor cupoanele sociale abia introduse cu noua lege a educaţiei, destinate familiilor cu venituri reduse care au copii preşcolari, va sista indemnizaţiile pentru revoluţionari şi va limita reducerile de tarife şi gratuităţile la transport, relevă un document guvernamental, citat de RING.

Şi şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Revoluţiei din 1989 s-a transformat, marţi, într-un scandal, după ce reprezentantul Asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş, citat de MEDIAFAX, a spus că Ion Iliescu este „un criminal“, ceea ce a determinat vociferări ale opoziţiei şi părăsirea sălii de plen de către PSD.

În discursul său, Mărieş a spus că Ion Iliescu a fost principalul beneficiar al Revoluţiei. „Ion Iliescu a beneficiat de crima de după 22 Decembrie şi va instala la putere FSN“, a declarat Mărieş, potrivit JURNALULUI NAŢIONAL.


Comentarii

mari nuta stiu o angajata la tekefoane care era la serviciu in 22 ca telefonista la palatul telefoanelor,care e revolutionara cu 1800 pensie ,nici nu si-a rupt o unghie la revolutie,cei ca ea tipa in strada

21 decembrie 2011 15:04

@ dreaq Tu muncitorule portocaliu faci propagandă ieftină, dar portocalie. Muncește tu pe sponci cu 700 lei lunar, idiotule! Animalule ce ești!

21 decembrie 2011 12:45

dreaq Lovitura de stat, confirmata, in care oameni cu inimi mari si dorinta de libertate au cazut prada saradei si au platit cu viata pentru a face totul sa para mai real, nu a adus Romaniei decat o schimbare aparenta in care am dat jugul comunist pe jugul mai frumos colorat al capitalismului, caci libertatea aparenta dobandita in `89 este de fapt o alta forma de sclavie. Cei ce au dorit libertatea si au luptat pentru asta, nici nu au cerut ceva in schimb. Cei ce cersesc acum privilegii si pensii sunt falsi revolutionari. Le recomand sa invete sa munceasca, asa cum facem toti.

21 decembrie 2011 11:37

ana @Anca T. Fa te rog o corectie: Legea a fost data NU de pdl, ci de guvernul Nastase! Si nu de Base, ci de Iliescu! Nu te mira faptul ca Maries si revolutionarii de 21 dec il huiduiau pe Iliescu,in loc sa fie in Piata alaturi de "revolutionari". Si ca parlamentarii psd au parasit sala, in semn de "solidaritate" cu "presedintele de onoare", omul "revolutionarilor"?

21 decembrie 2011 9:25

nae Cine sunt adevaratii revolutionari se vede din Comemorarea de la Timisoara. In timpc e adevaratii revolutionari, cei care obtineau pe 20 dec 1989 ca Timisoara sa fie primul oras romanesc "liber de comunism" au in continuare un discurs anti-cimunist si revendicari pentur intreaga tara, "revolutionarii" de 22 dec 1989, iesiti in strada ca sa... se bucure de fuga lui Ceasca, revendica sa isi pastreze indemnizatiile nemeritate. De ce cei din urma nu cer opinia revolutionarilor din Timisoara? De ce jurnalistii nu-i intreaba? De ce nu ne intreaba PE NOI, cei iesiti in strada pe 21 dec (deci, cu o zi INAINTe de a fi iesit ei) - si care nici macar nu am cerut adeverinte si indemnizatii? Pentur ca noi nu de aceea am iesit in strada. Si e vorba de oraseunde chiar s-a iesit inainte d fuga lui Ceasca, nu de orase unde "a fost sau nu a fost", unde oamenii au "revolutionat" in fata televizoarelor! Dar au primit indemnizatii de la Iliescu, Iosif si mafiotii-securisti ai acestora.

21 decembrie 2011 9:18

dorin Veteranii de razboi nu aveau indemnizatii. de ce sa platesc eu ca si contribuabil indemnizatie acestor lichele care se numesc revolutionarii, mai bine spus ilitionari ca doar iliescu a condus lovitura de stat din 89. pacat de ceasca ,amaratul ala in 24 de ani construise o tara si platise datoria externa, iliescu cu cloaca lui au distrus si vandut tot ce a construit ceasca.

20 decembrie 2011 21:49

nelu 1 indivizii care se dau revolutionari, au pre multe drepturi. de fapt sa se spuna adevarul clar despre evenimentele din decembrie 1989. a fost clar lovitura de stat si nu revolutie. daca se va da adevurul despre aceste evenimente, multi indivizi vor avea de pierdut. indivizii revolutionari sa faca publice listele revolutionarilor, cu anul de nastere la vedere si localitatea.

20 decembrie 2011 21:48

SABIN Un certificat a costat 5o$ la o indemnizatie medie de 2000 ron.basca pamant si spatii comerciale,merita sa strigi din toti bojocii JOS In Romania nu cei ce merita recunostinta noastra sunt in fata ci niste derbedei !

20 decembrie 2011 21:05

Anca T Iata ca vedem ceva ce nu credeam ..unii semneaza pe bune..scursorile!Comentariu varza revolutionarii platiti! de usl?! cer un drept castigat de la pdl! care l au anulat! dar...sa le dea banii tot uls ul ca..nu sunt inca la putere dar talharii! Adevarul ca ar trebui sa se cearna mult si sa se termine odata pentru totdeauna cu aceste plati care nu cred ca mai exista undeva in lume!

20 decembrie 2011 21:03

Idiotului portocaliu de mai jos Amice, tu eşti nu numai idiot, ci şi cretin. Am vrut să spun că pedeleul ţi-a spălat creierii, dar mă abţin: tu nu ai aşa ceva, esti o râmă, un lingău de doi bani. Marş afară, javrelor ordinare!!!

20 decembrie 2011 20:51

scursurile societatii SI CE VRETI VOI SA ZICETI CA CEI CARE SUNT IN STRADA SI STRIGA SUS-JOS SUNT REVOLUTIONARI---PRINTRE EI POATE OR FI CATIVA ---DAR MAJORITATEA SUNT HAIMANALE PLATITE DE usl CA SA FACA TARA DE RASUL LUMII,LA ASA CEVA SE PRICEP CEI CARE AU JEFUIT SI DISTRUS TARA(usl)---PENSIILE ,SALARIILE SI CE MAI ZICETI VOI CA VRETI SA VA DEA PRESEDINTELE ,EI BINE ACESTI BANII VI IAU FURAT TALHARII DIN usl,LA EI MERGETI SI CERETI

20 decembrie 2011 20:03

erie Gorbacev...la voi in bucuresti poate a fost lovitura de stat , in Timisoara a fost revolutie .

20 decembrie 2011 18:07

BEBE MAIRIES baaa, chiar nu va e rusine ?lovitura DE STAT CU REVOILUTIONARI NICI DRAQU NU A VAZUT ,NUMAI IN rOMANIA SE POATE !

20 decembrie 2011 18:03

Gorbacev Ce tâmpenie! ample acțiuni de protest...mai lipsește Bebe Ivanovici- omul lui Iliescu să mai debiteze alte imbecilități. Tot poporul român este martir al Epocii de Aur, exceptând pe nomenclaturiștii din care face parte și Iliescu. Ce revoluție? a fost lovitură de stat dirijată de moscoviți și executată de orchestra condusă de Iliescu.

20 decembrie 2011 16:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.