Un virus mutant foarte periculos, „fabricat“ într-un laborator din Olanda, a pus pe jar omenirea, după ce „creatorii“ acestuia au anunţat că vor să facă publice detalii complete despre descoperirea lor. Guvernul american a reacţionat imediat, temându-se că, prin publicarea „reţetei“, se va deschide o adevărată Cutie a Pandorei, pentru că aceasta va fi disponibilă şi pentru teroriştii care urmăresc fabricarea armelor biologice de distrugere în masă.

Virusul care a speriat lumea este o tulpină mortală a gripei aviare, foarte contagioasă, care poate infecta milioane de oameni, anunţă GÂNDUL. Transmisibil prin tuse sau strănut, mutaţia genetică a virusului H5N1, despre care se credea că se poate transmite numai prin contact fizic foarte apropiat, poate ucide astfel în masă.

Unii oameni de ştiinţă, citaţi de ANTENA3, consideră că această cercetare nu ar fi trebuit să fie realizată într-un laborator universitar, ci într-unul militar. „Există teama că dacă creezi ceva cu potenţial atât de periculos şi se produce o pandemie la nivel global, mortalitatea şi costurile ar fi uriaşe“, a declarat un consilier pe probleme ştiinţifice al Guvernului american. „Scenariul cel mai grav este mai negru decât orice vă puteţi imagina“, a mai spus el, potrivit EVENIMENTULUI ZILEI.

Studiul, anunţă ROMÂNIA LIBERĂ, a fost efectuat de o echipă olandeză de oameni de ştiinţă, condusă de Ron Fouchier, de la Centrul Medical Erasmus din Rotterdam, unde virusul mutant este ţinut încuiat, dar fără paznici înarmaţi, la subsolul unei clădiri. Totuşi, mulţi cercetători, citaţi şi de CURENTUL, critică această iniţiativă, spunând că omenirea s-ar afla într-un mare pericol dacă virusul nou creat ar scăpa din laborator.


Comentarii

anca Danger

22 decembrie 2011 7:43

I oan. Daca a fost fabricat acel virus,se va gasi cineva sa-l foloseasca,ca si mitraliera sau bomba atomica.Fiecare om are un sambure de nebunie,am citit in cartea "Promoroaca pe palmieri".

22 decembrie 2011 7:25

olandezul Dupa ce au creat virusul de baza, il vor dezvolta intr-un supervirus, care ii omoara pe toti aceia, care in viata lor au furat, au mituit sau au primit mita. Il vor testa in afara spatiului Schengen. Sa vedem, cati locuitori va mai avea tara peste un an. Ha-ha.

22 decembrie 2011 0:50

@betivul: ... frate, ne inchinam aceluiasi zeu: maritul Bachus! bah, io am fabricat virusu' asta la tara, din zeama de struguri, pana acu' nu m-a doborat da' are simptome ce imi dau de gandit: dupa ce iau contact cu virusul in fiola de 2 litri, mi se-nfunda nasul, ma ia durerea de cap (asta tine vreo 2-3 zile) si imi pierd cunostinta pana a doua zi la 12... boala grea da' rezist!

21 decembrie 2011 22:59

Virusel la noi nu ajunge virusul ca nu suntem in schengen

21 decembrie 2011 20:50

betivul problema e, ca daca ai o dotare minimala, il poti fabrica si-n floreasca,la bloc...

21 decembrie 2011 18:35

'tu-te-n popo! poponautzii de "olandeji" iata ca fac un cadou de Craciun celor care i-au infestat cu HIV: negrii cu scula mare care, cand le-o trag olandezilor prin "rozeta", le umple acestora din urma si gura!!! insa romanul are o vorba: "cine sapa groapa altora, cade el insusi in ea"! cred ca olandezii vor crapa de SIDA, stranutand!!!!

21 decembrie 2011 18:26

un cititor sunt astia olandezi cum sunt eu popa

21 decembrie 2011 18:24

eu Ce nu inteleg eu de ce au fabricat asa ceva?....de ce trebuie sa ne aparam mereu?....de ce frica si stresul e mereu cel mai bun prieten al omului...because...masmedia ne tine ocupati...urmariti cu atentie cum antena sau realitatea sau alte televiziuni urla pur si simplu cand distribuie acele emisiuni cu politicieni...moderatorii pur si simplu sunt revoltati......ridica voceain loc sa vorbeasca calm...incet...deschis...consider ca cel putin in tara noastra ei sunt vinovati de stare de neliniste a romanului simplu ce nu e capabil sa citeasca printre randuri si ia informatia ca atare ...traim intr o lume falsa....condusa de grija zilei de maine....in care televiziunea influenteaza omenirea ...psihologic...ura si frica sa fie mereu in ochii nostrii...iar frica zilei de maine sa ne reteze orice urma de optimism...

21 decembrie 2011 16:34

Xcution Rugati-va tineti-va in brate copiii, sotiile, sotii, parintii, acesta va fi ultimul Craciun linistit al generatiei noastre.

21 decembrie 2011 13:51

eugen Sa fie vorba de fapt despre FMI? sau Banca Mondiala? Va dati seama ce bine ar merge industria de sicrie? Tragedie mare daca virusu ala nu va putea sa fie invatat sa nu atace si pe miliardari! Altfel...mori de virus...mori de foame... cum o fi mai bine?

21 decembrie 2011 12:04

Paul Ilustratia articolului ne prezinta "crecetatori" ugandezi, deghizati în cercetatori olandezi.

21 decembrie 2011 10:37

Zamucles Bombardati-i pe teroristi pana nu-l pun pe piata! Faceti-le praf laboratorul si spanzurati-i pe criminali. Acum aveti dovezi clare, nu ca in Irak.

21 decembrie 2011 9:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.