La o zi după ce două atlete legitimate la CS Farul au prins TOP 10 pe 2013, alţi şase sportivi ai clubului au reuşit o performanţă extraordinară, deşi aşteptată. Corina Constantin, Bianca Becze, Andreea Bogati, Anca Surdu, Mircea Zamfir şi Marius Gavriloaie au fost nominalizaţi între cei mai buni zece gimnaşti şi gimnaste ale anului, cu menţiunea că primele patru sportive au fost chiar în această ordine şi primele în top.

Ierahia decisă de Federaţia Română de gimnastică nu este o surpriză mai ales că toţi cei şase sportivi constănţeni sunt campioni europeni în acest an, au luat cinci medalii la Jocurile Mondiale de la Cali, iar Becze, Constantin, Surdu şi Bogati au reuşit să ia aurul şi la Cupa Mondială care s-a desfăşurat în Bulgaria, la Sofia.

„Pentru noi nu este o surpriză şi este o mare mândrie să vedem sportivii de la CS Farul aşa bine clasaţi şi apreciaţi. Poate noi aveam o altă ierarhizare în minte, dar rezultatele i-au fost favorabile Corinei. Să nu uităm că acest grup de şase sportivi a adus nu mai puţin de zece medalii mondiale şi europene în acest an fără să mai contabilizăm pe cele şase de la Cupa Mondială.

Este un moment frumos, mai ales că vine la o zi distanţă după atletism, sport unde am avut o surpriză uriaşă prin clasarea pe locul 2, meritorie de altfel. Revenind la gimnastică, putem spune că rezultatul este dat de munca depusă de aceşti sportivi, şi nu doar de ei. Amintiţi-vă că la Campionatul European am mai obţinut cinci medalii şi prin juniori, iar asta nu poate însemna decât că avem o secţie plină de valori cu nişte antrenori dedicaţi şi la fel de talentaţi ca sportivii”, ne-a declarat Ilie Floroiu, preşedintele CS Farul.

De altfel, în afara secţiilor de gimnastică aerobică şi atletism, CS Farul se mai aşteaptă la un alt succes pe plan intern, la... navomodelism, sport unde titlurile europene şi mondiale au devenit o obişnuinţă pentru Constanţa.

Ierarhia

Corina Constantin, pe primul loc

Federaţia Română de Gimnastică a premiat toate trei secţiile, la gimnastică artistică învingători fiind Larisa Iordache, liderul lotului feminin, şi Marius Berbecar. La gimnastică aerobică, primul loc a revenit Corinei Constantin, pe locul secund s-a clasat Bianca Becze, urmată de Andreea Bogati (locul 3), Anca Surdu (4), Marius Petruşe (5), Diana Deac (6), Mircea Zamfir (7), Cristian Iordan (8), Marius Gavriloaie (9) şi Dacian Barna (10).

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.