UDMR nu mai este pe placul preşedintelui Traian Băsescu. Acesta a atacat dur principalul aliat al PDL la guvernare, criticînd Uniunea pentru faptul că s-a opus noii legi a Sănătăţii şi proiectului de reorganizare administrativă. Teama unui ministru şi a unui partid sunt motivele pentru care nu este pusă în dezbatere publică Legea sănătăţii. Mai exact, în opinia preşedintelui, amânarea este cauzată de „traficul de influenţă făcut de baronii din sistem“.

Potrivit MEDIAFAX, într-o declaraţie susţinută la postul public de radio Traian Băsescu a făcut un „apel la politicienii din UDMR să înţeleagă că sunt politicieni care servesc România, şi nu politicieni care blochează eforturile de reformare a statului român“. „La fel cum s-a făcut o lege a educaţiei, o lege modernă, la fel avem nevoie de o nouă lege a sănătăţii. Sigur, înţeleg şi opoziţia unora, ea este tot rezultatul concluziilor unui raport al unei comisii prezidenţiale. Ce trebuie înţeles însă este că acest sistem s-a dovedit extrem de vulnerabil din punctul de vedre al controlării costurilor“, a declarat şeful statului, citat de ZIUA VECHE.

El a explicat că proiectul de lege a sănătăţii este de multă vreme gata, iar singurul motiv pentru care el nu a intrat în dezbatere publică nu poate fi decât traficul de influenţă făcut de „baronii“ sistemului de sănătate şi de cei ai sistemului de distribuţie a medicamentelor, anunţă JURNALUL NAŢIONAL. „Teama, pentru că aici este o teamă, a unui ministru, a unui partid, de a pune legea în dezbatere publică nu arată decât un singur lucru: le e teamă de ce se va vedea în comparaţie între ceea ce este acum şi cum ar putea fi sistemul“, a mai spus şeful statului, potrivit GÂNDUL.


Comentarii

Românii sunt mințiți și batjocuriți! Maghiarii din România la fel! Românii sunt batjocuriți. Dacă PIB-ul României fluctuează undeva între 7500 și 8500 dolari pe cap de locuitor, asta înseamnă că economia românească produce așa cum e ea, 7500-8500 dolari pe cap de locuitor. Iar dacă facem un calcul simplu, respectiv înmulțim 8000 dolari cu 20.000.000 populația țării și rezultă 160 miliarde dolari americani. Deci anual economia românească produce 160 miliarde dolari americani. Raportat la cifra PIB-ului, salariul minim și pensia minimă sunt o foarte mare bătaie de joc la adresa națiunii. Asta având în vedere și marea majorare recentă a salariului minim de la 670 lei la 700 lei. Concluzia e simplă. Statul român cheluiește mult prea mulți bani, plus să nemernicii nu vor să dea o lege a salarizării care să pemită câștigarea unui salariu minim mult mai decent. Iar prețurile la bunurile alimentare și de consum sunt ca la Paris sau Berlin. Oare cât timp va mai putea fi păcălită națiunea română de acești ipocriți care acum prin guvernarea lor duc țara de râpă?

22 decembrie 2011 12:02

pensionar E CULMEA CINIZMULUI, CAND PRIN REFORMA STATULUI, INTELEGI TAIEREA PENSIILOR, A VENITURILOR, INCHIDEREA SPITALELOR, SCOLILOR, SCUNPIRI IN LANT, BATJOCURA, UMILINTA, CENZURA, CULTUL PERSONALITATI, INMULTIREA SERCICIILOR SPECIALE, SI MARIREA BUGETELOR , A ACESTORI SERVICI, SI COMASAREA ALEGERILOR.DACA SE DESFINTEAZA FIRAVUL DE ASISTENTA MEDICALA, INSEAMNA ADIO DE LA VIATA A MILIOANELOR DE SARACI.ASTA E CADOUL LUI BASESCU POPORULUI ROMAN PENTRU ANUL 2012.MAI URMEAZA LACUL DE CIANURA, LA ROSIA MONTANA SEMNATA DE SLUGILE BORBELY, SI HUNOR.

22 decembrie 2011 10:58

Attila @nelu 1... iar cea ce faci tu este un atentat la gramatica limbii romane. Nelule, tu nici nu esti roman. Daca esti, vai de capul vostru de romani. Dar nu va bucurati prea mult nici ceilalti comentatori. Dupa continut sunteti romani, dar destepti nici unul...

22 decembrie 2011 0:44

titi daca d-nul presedinte se considera presedintele tuturor romanilor,este cazul sa renunte la interesele personale, si sa demonstreze si celor care nu l-au votat ca isi merita locul in cartea de istorie. domnule presedinte, da unda verde organelor abilitate sa-i adune pe toti netrebnicii indiferent din care partid fac parte. fa chestia asta si romanii iti vor multumi din toata inima. fac parte dintre cei care nu te-au votat dar daca faci ordine, voi fi printre cei care iti vor recunoaste meritele.

21 decembrie 2011 20:53

titi INTREBARE: De ce nu a pus la indoiala D-nul Presedinte buna credinta a UDMR-ului acum doi -trei ani cand a acceptat si a sugerat emicului boc alianta cu udmr. oare s-a trezit in d-nul Presedinte spiritul national sau face totul prntru a-i pacali pe romani.

21 decembrie 2011 20:44

marco am facut o revolutie mai facem una sii omorim firar mama lor a dracu de bozgoloi

21 decembrie 2011 20:02

piratul pai nea traiane, cine le-a dat sanatatea pe mana ? acum ca au si cultura cine stie ce mai vor, oricum nu sunt demni de incredere. la urmatoarele alegeri voi vota cu cei care vor promite ca nu vor face alianta cu udmr, de ce ? daca ttoate partidele ne fura macar cu granitele si cultura sa ramanem, in speranta ca ne vom destepta vreodata.

21 decembrie 2011 19:23

betivul hi,hi,hi, un partid,care nu-i partid, ca-i in acte e grupare etnica, ca si alde cioaba, ajuns la guvernare prin santajisme ordinare..iar are pretentii? ia sa ne dea sama dna- citi din nemosagul udmr a avut cinstea sa-i cerceteze....ca de psd,pnl,etc,am tot vazut...ca d-aia circula vorba- ce face attila, cind se rataceste-n padure...raspuns- taie padurea..

21 decembrie 2011 18:08

cio flon li Basilaaaa,daca ai inceput sa ai vedenii,vezi conspiratii mondiale,mameluci,baronii medicinii,moguli si alte chestii demne de aleodor a lu manolea par negru si mata omida,cam asa a avut si ceasca inainte sa-l ia dracu.N-ai vrea sate duci tu dupa el si sa-i transmiti ideile tale idioate,nu inainte sa-ti iei pedeleii si udemereii(asta ca sa nu-i vedem bocind cacoreeenii)cu tine?

21 decembrie 2011 18:05

teodor UDMR a batut palma cu toti dusmanii Romaniei, nu numai cu baronii.Scopul lor este desmembrarea staului unitar Roman, au spus-o explicit. Numai cine tine capul in nisip ca strutul nu pricepe.

21 decembrie 2011 18:05

A.Pop Reforma = distrugerea a ceva ce functioneaza si inlocuirea sa cu haosul. Cat despre Legea Educatiei, folosita ca si termen de comparatie = tot un haos.

21 decembrie 2011 18:03

nelu 1 guvern de uniune nationala, fara udmr, nu m-ai stati capra in fata lor, ve-ti distruge romania, daca nu chiar ati distrus-o. de ce nu se pune problema comportamentului maghiarilor din romania in CSAT, deoarece ceia ce fac acestia este atentat la siguranta nationala. sa fie interzise prin prevedere constitutionala orice partid constituit pe criteriu etnic.

21 decembrie 2011 17:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.