Furtuna de zăpadă şi temperaturile glaciale au provocat moartea a cel puţin 11 persoane în Statele Unite, de la începutul acestui an, şi au perturbat traficul aerian pe întreg teritoriul ţării, relatează AFP, conform Mediafax.
La Philadelphia şi New York din cauza zăpezii, vineri, au murit două persoane, încă două au decedat în urma unor accidente rutiere în nord-estul Statelor Unite. Alte două persoane au murit din cauza frigului în Midwest.

Au fost semnalate aproximativ 600 de accidente rutiere.

Zăpezile au perturbat, de asemenea, traficul aerian. Începând de joi, în Statele Unite au fost anulate aproximativ 5.000 de zboruri, inclusiv 1.650 la New York, peste 190 la Boston şi 500 la Philadelphia, unde în cursul nopţii s-a format un strat de zăpadă de 22 de centimetri.

Central Park din New York era acoperit vineri de un strat de zăpadă de 15 centimetri, iar temperaturile au coborât până la minus 11 grade Celsius. ONU şi-a suspendat activităţile pentru această zi.

Noul primar Bill de Blasio le-a recomandat newyorkezilor să rămână acasă.

"Furtuna rămâne periculoasă. Va fi foarte frig astăzi, iar newyorkezii trebuie să fie extrem de prudenţi afară", a declarat el. "Cel mai bun lucru pe care îl pot face este să nu folosească drumurile, pentru a putea deszăpezi, şi să se asigure că persoanele în vârstă şi vecinii vulnerabili nu au nevoie de ajutor", a adăugat el.

În Canada, valul de frig s-a abătut asupra majorităţii regiunilor estice. Astfel, în Quebec, temperatura a coborât la minus 29 de grade Celsius, vineri, după ce joi mercurul termometrelor a coborât până la minus 33,9 grade Celsius.

De altfel, meteorologii vorbesc despre un "vortex polar" care se va instala începând de duminică, cu temperaturi negative record în regiuni care nu au mai văzut asemenea fenomene de ceva timp. "Cei sub 40 de ani nu au mai văzut cu siguranţă aşa ceva", a explicat un meteorolog, conform Huffington Post.

Autorităţile din statele afectate au recomandat oamenilor să rămână în case. În Minnesota, şcolile vor fi închise luni, o măsură care nu s-a mai luat de 17 ani. Aici se aşteaptă temperaturi de până la -30 de grade. În Milwaukee şi Madison au fost luate măsuri asemănătoare, din cauza "gerului periculos".


Comentarii

Paul: si în Canada / Quebec, cu -29 si cu -34 de grade Celsius tot de la "ÎNCALZIREA GLOBALA" li-se trage, nu-i asa? Că asta "calculau" si jocurile pe calculator poreclite "modele climaterice" de ECO-escrocii ONU cu "deshertificarea", cu "topirea ghetzarilor" cu "amprenta-carbon" si cu "dezvoltarea-durabila" acum vreo 5-6 ani, nu?

4 ianuarie 2014 14:28

"OAMENII DE ŞTIINŢĂ" & Mediafuck's AVERTIZEAZĂ: "Furtuna de zăpadă şi temperaturile glaciale care au provocat moartea a cel puţin 11 persoane în Statele Unite, de la începutul acestui an, şi au perturbat traficul aerian pe întreg teritoriul ţării" sunt consecintele directe ale ÎNCALZIRII GLOBALE!!! Astfel, cu cât plenatele se încalzesc ma tare, cu atât mai frig de crapa pietrele e afara. Logic, nu?

4 ianuarie 2014 14:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.