Aproape 100.000 de români au fost diagnosticaţi cu viroze sau gripă în prima săptămână din octombrie. Explicaţia principală: variaţiile mari de temperatură.

Aproape 60.000 de cazuri de infecţii respiratorii, 27.700 de pneumonii şi 108 cazuri de gripă. Aşa arată datate raportate de medicii din toată ţara pentru prima săptămână din luna octombrie.(...)Timişorenii, cei mai gripaţi români

Cei mai mulţi români care au avut simptome compatibile cu gripa au fost în Timiş (40 de cazuri, 12 internate), Sibiu (32), Braşov (29). În ceea ce priveşte situaţia din Timiş, explicaţia, susţine dr. Viorica Dumitru, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Timişoara, nu trebuie căutată în ipoteza că au apărut virusuri gripale noi în acest an.

Epidemiologul susţine că incidenţa gripei este mai mare în Timiş pentru că aici schimbarea vremii ar fi fost mai bruscă decât în alte părţi ale ţării. "Nu este virusul de vină, nu este mai special faţă de anul trecut. Toate aceste cazuri sunt legate direct de trecerea bruscă de la cald la frig, de la 25 – 26 de grade Celsius la 3 grade Celsius. Organismul uman nu este pregătit pentru acest factor de stres. Şi în plus, exact temperaturile sub 10 grade Celsius sunt cele care favorizează multiplicarea virusurilor respiratorii", ne-a declarat medicul Viorica Dumitru.(...)

Răcelile și gripele pun stăpânire pe România*

Cazuri de gripă (clinice):

108 (cele mai multe în Timiș, Brașov, Sibiu),
12 internate în Timiș

Pneumonii

27.716

Infecții respiratorii

59.678
Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.