Angajări în plină criză, salarii de mii de euro pentru directori şi consilierii lor, contracte paguboase, emisiuni de zeci de mii de euro cu rating zero! Aşa se prezintă televiziunea publică în aceste zile: salarii fabuloase pentru angajaţi, în timp ce datoriile au ajuns la impresionanta sumă de 100 de milioane de euro.

Cât TAROM şi Poşta Română la un loc, după cum a remarcat, citată de GÂNDUL, senatorul PSD Olguţa Vasilescu! Jaful e egal cu cel al «băieţilor deştepţi» din energie, mai susţine aceasta. Televiziunea Română are o triplă finanţare: de la bugetul de stat, din plata abonamentelor şi din vânzarea spatiilor publicitare.

Pe de altă parte, COTIDIANUL a publicat în exclusivitate lista cu salariile tuturor persoanelor care fac parte din conducerea TVR. Astfel, afirmă şi ANTENA3, Alexandru Lăzescu câştigă lunar 14.000 de lei, Titi Dinică primeşte 12.500 lei, iar Rodica Culcer – 11.000 de lei. Pe lângă cei care apar pe listă, mai există încă 28 de şefi de serviciu care au salariile cuprinse între 6.000 şi 7.500 de lei, precum şi 32 de editori şi prezentatori cu salarii între 5.500 şi 9.500 de lei.

De pildă, Adelin Petrişor primeşte lunar suma de 9.500 RON, iar Livia Dilă are un salariu de 8.500 RON. COTIDIANUL subliniază că la toate aceste salarii ale şefilor din TVR se adaugă sporul de vechime, 10% pentru cei care au doctoratul, plus alte indemnizații de conducere. Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general al TVR, a declarat, miercuri seară, citat de ROMÂNIA LIBERĂ, că reforma Televiziunii Române va începe în luna ianuarie şi presupune reducerea cu 25% a cheltuielilor cu personalul, fapt care va implica şi reducerea numărului angajaţilor instituţiei cu circa 10%.


Comentarii

emanuel Propaganda desantata si manipulare grosolana a maselor: "reteta" sigura a "serviciilor" pentru perpetuarea puterii. Cheltuieli astronomice si spectacole de prost gust si de lux orbitor. TOTUL PE BANII NOSTRII. Jos cu tradatorii si slugile lor.

26 decembrie 2011 14:00

mio de ce acesti bani,nu se merita sa primesti atat de multi bani ptr ca nu lucrati mai nimic deloc?

25 decembrie 2011 10:57

alice pe posturi sint oameni cu cumul de functii!...asa ca sa vezi salarii la "genialii" angajati

24 decembrie 2011 10:36

ANGELA Golanca aia Batrana si Corupta de Culcer, aia este jigodia care taie si spanzura in TVR - in numele Basescului ! Lazescu este un paduche, care suge banii pensionarilor si familiilor de romani, nimeni nu mai priveste la Circul TVR, lipsa de talente, de bun simt, minciuni debitate de cuplul de comici Lupea si Marian, ambii pociti si fara talent ! Avocatii trebuie sa aduca in Tribunal abonamentele TVR si sa ceara desfiintarea obligativitatii acestora.

24 decembrie 2011 9:57

sorana sa vedeti deplasarile in strainatate precum si in tara ,diurnile............si angajari dupa cum vor muschii lor,oricind si la stat degeaba,fara atributii,precum si angajati care muncesc deloc de ani de zile!!!

24 decembrie 2011 7:18

Lazurca portocaliu Platim abonamente pentru ca acest post TV.public sa fie echidistant,independent si sa reprezinte pe toti politicienii si oameni de rind.In schimb ,vedem zi de zi ziaristi de pe la anumite cotidiene ce ridica in slavi pe cei de la putere.Majooritatea colaboratorilor se obserba de la distanta cum chicotesc numai cu actuala guvernare.Pentru ce sa platim niste trogloditi precum ar fi;M.Marian,Lupea,Turturica si nu stiu ce analisti de la ziarele ce le cinta in struna lui Basescu si Boc,sau actorul ala cit clopotnita,ce isi face publicitate de oltean pe la Viata Satului.

23 decembrie 2011 14:40

coco De ce suntem obligati sa platim abonamente radio-tv!!! Cred ca acest fapt este un abuz de putere care trbuie sa inceteza imediat.

23 decembrie 2011 10:43

Anca T Care este domeniul in care politica pres si partidul stat a perfomat in ultimii 7 ani! Inca un esec inca un dezastru si ne mai miram de ce REAL increderea si sprijinul pt bos este sub 10% in conditile in care tvr este aservita si manipuleaza mai rau ca pe vremea impuscatului?

23 decembrie 2011 0:14

alice veniturile sunt mari pt ca primesc spor de toxicitate; la cat kkt mananca...............................

22 decembrie 2011 15:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.