Conform unui comunicat al a Departamentului de stat al SUA, Victoria Nuland (foto), asistenta Secretarului de Stat John Kerry pe probleme europene, face o vizită în România în perioada 10-11 ianuarie, pentru discuţii referitoare la statul de drept, O astfel de vizită, cu aceeaşi tematică, a avut loc în august 2012 după referendumul de suspendare al preşedintelui Băsescu, delegaţia americană fiind condusă atunci de predecesorul Victoriei Nuland, Philip Gordon.

Ca şi în 2012, SUA s-a arătat extrem de afectată de derapajele politicienilor români (în special al celor de la putere) intervenind dur pentru ca România să revină pe calea democraţiei (aşa cum este ea percepută dincolo de Atlantic)

Motivul vizitei de acum îl constituie pachetul de legi ce au modificat Codul Penal legiferându-se astfel protecţionismul politic. Pentru cei care nu au fost atenţi la ceea ce s-a întâmplat în şedinţa Parlamentului din 10 decembrie le putem spune un singur lucru: în urma modificării Codului Penal principiul că nimeni nu este mai presus de lege devine caduc.

Din acel moment, românii se împart în simpli cetăţeni care trebuie să se supună prevederilor legale şi lideri politici care, ca şi pe vremea regimului comunist, nu pot fi traşi la răspundere decât doar dacă partidul din care fac parte se debarasează de aceştia.Integral pe FinanciarulComentarii

liberalul socialist Nimic nu stiu americanii astias. Bineinteles ca unii, mai precis uslashii pontaci varani si de-ai lui Kkrau sunt mai presus decit basistii! Sunt mai multi. Asa cum si romanii sunt mai presus de toate boanghinele, tiganii, englezoii, nemtii si, in general, toti cei care nu il au stramos pe Decebal!

10 ianuarie 2014 8:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.