Ministrul Culturii, Gigel Ştirbu, apreciază că interzicerea difuzării în cinematografe a filmului Nymphomaniac vol. II poate fi interpretată drept o formă de cenzură, care "ne poate trimite cu mulţi ani în urmă pe scara istoriei".

"Regret decizia Comisiei de raiting din cadrul Consiliului Naţional al Cinematografiei de a interzice difuzarea în cinematografe a filmului Nymphomaniac vol II, prin acordarea clasificării IM-18-XXX. Hotărârea Comisiei este cu atât mai bizară cu cât prima parte a acestui film - Nymphomaniac vol.I - a primit clasificarea IM-18 şi rulează în cinematografe din 17 ianuarie 2014", afirmă Ştirbu, într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES, de Departamentul de Comunicare al Ministerului Culturii.

În opinia ministrului Culturii, "regizorul filmului Nymphomaniac, danezul Lars von Trier, este o personalitate recunoscută şi apreciată la nivel mondial pentru activitatea sa regizorală", "producţiile sale au primit numeroase premii din partea unor jurii prestigioase", iar "noi nu ar trebui să-i negăm valoarea" prin interzicerea difuzării în cinematografe a acestui film.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.