În filmul "Nymphomaniac", Doamna H, interpretată de Uma Thurman, îi dă o lecţie dură soţului adulter: le arată celor trei copii minori, de faţă cu cei doi surprinşi împreună în casa amantei, dormitorul în care se consuma relaţia extraconjugală.

Din cel mai recent film al lui Lars von Trier, m-a marcat o secvenţă de o cruzime psihologică aproape diabolică. În prima parte din „Nimfomana“, actriţa Uma Thurman joacă rolul Doamnei H (Mrs. H), o soţie pe care bărbatul său o înşală cu tânăra Joe, personajul principal care îşi poveşteşte viaţa. Doamna H îi dă o lecţie dură soţului adulter: le arată celor trei copii minori, de faţă cu cei doi surprinşi împreună în casa amantei, dormitorul în care se consuma relaţia extraconjugală.

Nu pot să uit privirea fixă a copiilor, deveniţi brusc nişte statui, în faţa „patului de curvăsăreală / the whoring bed“ pe care mama lor îl arată. Cine e mai vinovat ? Tatăl, soţul care înşală, amanta? Sau mama care, în teribila ei răzbunare, se foloseşte de copii în confruntarea cu soţul adulter?

Copiii sunt următoarele victime colaterale.

Mama le zice să reţină bine cum arată patul de curvăsăreală al tatălui, pentru că vor avea nevoie de imaginea acestuia în viitoarele şedinţe de psihoterapie.
Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.