Coreea de Nord organizează astăzi un uriaş ceremonial de adio pentru „iubitul conducător“. Coreea de Nord nu a dat până acum, oficial, niciun indiciu despre funeraliile de astăzi ale liderului defunct, Kim Jong Il, iar la ceremonie nu au fost invitate delegaţii străine.

Totuşi, analiştii spun că regimul va folosi acest eveniment pentru a consolida loialitatea faţă de tânărul moştenitor comunist, Kim Jong Un, şi că va mobiliza sute de mii de oameni, la fel cum a făcut în 1994, la moartea fostului dictator, Kim Ir Sen, tatăl lui Kim Jong Il. Analiştii vor urmări îndeaproape înmormântarea pentru a obţine indicii privind personajele care îl vor influenţa cel mai mult pe noul lider, Kim Jong Un.

Mass-media sud-coreeană, care îşi bazează predicţiile pe ceremonia din 1994, de la moartea lui Kim Ir Sen, scria ieri că solemnităţile vor începe probabil la ora locală 10.00 (ora 3.00 ora României). Analiştii sud-coreeni se aşteaptă ca armata din Nord să execute salutul de 24 de focuri de armă, iar militarii să defileze prin central Phenianului, însoţind limuzina care transportă trupul "iubitului conducător" şi o altă maşină ce va transporta o fotografie uriaşă.Integral pe AdevărulComentarii

Papa Sper ca funerariile sa se încheie cu festivitatea de sinucidere în grup a lichelelor activiste de partid si de stat care apar în imagini în primele rânduri ale bocitotilor.

28 decembrie 2011 8:33

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.