Rata şomajului în Grecia a atins un nou nivel record de 28 la sută pentru luna noiembrie, anul trecut, potrivit celor mai recente date guvernamentale Elstat, informează BBC.

Rata actuală a şomajului a crecut cu 0,3 % faţă de luna precedentă, iar pentru tinerii sub 25 de ani, lipsa locurilor de muncă se resimte pentru circa 61,4 la sută dintre ei. În luna octombrie, 57,9 % dintre persoanele sub 25 de ani nu aveau un loc de muncă.

De asemenea, şi femeile din Grecia au de suferit din cauza şomajului. În luna noiembrie, rata era de 32,2%, faţă de 25%, rata şomajului în rândul bărbaţilor.

Corespondentul BBC de la Atena afirmă că parcursul Greciei din punct de vedere al şomajului este cel puţin ciudat. Înainte de a lua prima tranşă din împrumutul de 110 miliarde de euro, din mai 2010, rata şomajului în această ţară era sub 12 la sută.Integral pe AdevărulComentarii

Paul: Felicitari si multe, multe alte EURO-realizari cel punin la fel de prestigioase EURO-poporului elen si EURO-bantustanului care a devenit "Grecia"!

14 februarie 2014 0:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.