Deputatul Remus Cernea riscă să supere din nou biserica ortodoxă română.Vrea să elimine religia din programa şcolară obligatiorie.

Locul ei ar urma să fie luat de materia denumită "etica". Aceasta ar urma sa fie predată de absolvenţi de facultăţi socio-umane şi nu de preoţi, ca acum. Religia ar deveni astfel facultativă.

Deputatul Remus Cernea propune ca etica să fie predată încă din clasa întâi. Elevii vor învăţa,în funcţie de vârstă, despre doctrinele si valorile morale.

Religia nu ar mai fi materie obligatoie şi ar fi înlocuită de etică, iar calificativele primite de elevi în timpul orelor nu vor mai conta la media generală.

Iniţiativa deputatului independent va fi depusă în parlament săptămâna viitoare. Nu este pentru prima oară când Remus Cernea ar intra în conflict cu biserica ortodoxă. A făcut-o când a cerut o altă sursă de finanţare a cultelor decât cea de la bugetul de stat. Cel mai tare a fost însă criticat atunci când a anunţat că va depune la parlament o iniţiativă prin care solicită legalizarea căsătoriilor între homosexuali.


Comentarii

teo Ce cauta gunoiul asta poponaut in parlament ? Asta inseamna alianta la guvernare ? Parca era vorba ca in parlament reprezentantii sa fie intr-o anumita tinuta fizica (ca de morala nu poate fi vorba !),rasi,tunsi si frezati si imbracati ca niste parlamentari nu ca la parada gay !

17 februarie 2014 10:59

teo Ce cauta gunoiul asta poponaut in parlament ? Asta inseamna alianta la guvernare ? Parca era vorba ca in parlament reprezentantii sa fie intr-o anumita tinuta fizica (ca de morala nu poate fi vorba !),rasi,tunsi si frezati si imbracati ca niste parlamentari nu ca la parada gay !

17 februarie 2014 10:59

Ileana Ionescu A " erupt" din nou inteligenta Dn.Cernea,ii stau in gat bisericile si toate care tin de invatatura crestina.Si nu a citit,din DEX,ce este etica.Copii au si ora de dirigintie,unde se face si educatie civica.Nimic din comportamentul nedorit al elevilor si tinerilor nu se preda la religie.Din contra,bazata pe dragoste si respect,....,tinerii se casatoresc,din iubirea sufletesaca si trupeasca se nasc copii,nu!prin adoptie de catre deviatii sexuali,ii cresc si-i educa si dau societatii oameni integri,normali. A nu persecuta un om,un grup este normal si legal,a impune legi contra firii este diabolic. Maimuta i-a reprosat lui Darwin,simtindu-se jignita de atribuirea descendentei omului din ea,printre argumente fiind:absenta incestului,violului,homosexualitatii,casatoriei si adoptiei de copii de catre deviatii sexuali, la maimuta.Dn-le Cernea si alii ca d.-voastra ,puneti-va energia spre a indrepta tara pe cai bune, opriti derapajul economic,creati locuri de munca, starpiti coruptia,hotia!!Astfel,tinerii vor reamne in tara, vor avea nevoie de scoli,pt.ca de biserici au nevoie varstnicii ramasi in tara. V-as sugera sa incercati un mic studiul statistic:Cate tinere,chiar VIP-uri,cu educatie religioasa,crestine,isi incarca sanii,buzele,..cu silicon si cati tineri le accepta si mai ales,le admira?

17 februarie 2014 9:47

val 1 Vad ca acest subiect a incitat cititorii. Cred ca religia nu te indeamna sa faci rele. Totusi nu cred ca este cea mai importanta initiativa legislativa, care ar trebui sa-l preocupe. Mult mai importanta ar fi o legislatie de favorizarea celor care fac copii, pina la patru, ca mai multi fac tziganii si oamenii de proasta conditie care in general traiesc de pe spinarea copiilor si sint sanse minime ca dintre acestia sa devina cetateni folositori societatii, nu doar consumatori. La noi ca si in vest tinerii au inceput sa se casatoreasca tot mai tirziu (care o fac) sa faca copii cit mai tirziu si cei mai multi (care pot) fac cite un copil, dar in schimb cresc ciini sau alte animale de "companie". Cred ca aceasta initiativa ar avea efecte benefice pe termen lung, mai mult ca cea privind ciinii vagabonzi, casatoria homosexualilor sau religia in scoli

16 februarie 2014 15:53

jijilabatrista Bouuu asta REPREZINTA ESENTA prostiei la romani:homalau,anticrist,satanist,reciclabil.Bouu asta ar fi trebuit facut"marinar"intr-o buda si in nici un caz "adus+de Ponta in Parlament.Asta are legatura cu VERDE cum are basescu si pedeleul cu...dreapta.(mai precis toti astia se masturbeaza cu dreapta)

16 februarie 2014 15:35

alice religia este o optiune intima ! nu se impaca cu obligativitatea unor cursuri ! nici cu ipocrizia atat de afisata ! vezi cucernicia televizata a unor celebritati politice si realizezi ca aceasta traire personala a fost transformata in instrument electoral ! ar fi momentul decentei ! al unui bun-simt !

16 februarie 2014 15:05

roman Pentru un popor declarat cu 90% crestin acest Cernea nu este decat un hemoroid care trebuia extirpat de mic.Nu are decat initiative tembele si lipsite de inteligenta!!

16 februarie 2014 6:38

D In fine, un parlamentar care nu afiseaza un fariseism gretos, vis a vis de religie! Din pacate, la noi inca mai sunt de actualitate celebrele vorbe ale lui Alexandru Lapusneanu: "prosti, da' multi!". Se potrivesc, in egala masura, si politicienilor, parlamenteri ori nu, care se perinda pe la (toate) televiziunile cu acoperire nationala si postacilor incremeniti in gandirea specifica societatii medievale ...Evolutia, se pare, nu prea le-a deranjat "intelectul".

16 februarie 2014 1:50

Paul: Cititi, va rog, comentariile "prietenilor"-like! (likeilor & likelelor) de pe Moacenbookci si minunati-va, oare derbedeii-(like!) s-au vorbit într ei, a tunat si i-a adunat, sau comentariile sunt auto-generate / vin direct de la dl. Mânk-Zukakerberg?

15 februarie 2014 23:22

Paul: Bine, dar atunci e normal ca si parintii (homo-poponarii-multi-lesbo-zoo-poli-trans-LGT se exclud pe cale naturala, n.m.) sa vrea sa-l elimine (din viata publica si ca atare din cea privata a lor, n.m.) pe individ, nu? În numele CUI (al copiilor cui, n.m.) vorbeste petentul?

15 februarie 2014 23:17

acid REMUS CERNEA ESTE UN TAMPIT! DE CE NU VREA SA ELIMINE SI ROMANII DIN ROMANIA?

15 februarie 2014 22:50

eugen Irod vroia sa-l elimine pe IIsus de tot, Stalin s-a straduit mult sa elimine religia cu totul... Ambii au murit in niste conditii... vai de capul lor, nu-i doresc asa ceva astuia, numai sa-i vina mintea la cap. Nu ar fi primul care s-ar intoarce din ratacire, Dumnezeu stie planurile pe care le are cu fiecare.

15 februarie 2014 20:30

liberalul socialist Hai, Domnu Cernea, ce aveti cu bietii copii romani? Cum adica, "etica" Vreti sa-i prostiti? Sa ii aruncati in viata fara pic de rfezistenta? Niste ;izeri? Dimpotriva, eu as zice ca la scoli sa predea interlopii si politicienii romani (ar la Universitati Baronii partiddelor), sa pregateasca tineretul for real life! Daca ii platiti bine si le dati si spaga de rigoare - cxa nimeni nu are nevoie de concurenta. De mica gainarie, mica spaga, mica ciupeala, inconstienta, iresponsabilitatea, tradarea, biorfa, lenea... se va ocupa, ca si pina acum, familia, in primii sapte ani de viata, si biserica - prin exemplele de zi cu zi.

15 februarie 2014 20:23

Andi SI eu sunt adeptul lui DUMNEZEU; nu diavolilor care stiu sa loveasca si sa improste cu noroi biserica de parca le-ar fi construit ei cu banii lor si ar fi bine sa se intereseze mai bine de unde sunt banii pt.constructia bisericelor.Domnului Cernea i-s recomanda sa se duca sa formeze o opzitie impotriva religiei in scolile din Arabia Saudita si atunci cred ca va veni numai numele dansului inapoi.Iertatima daca v-am supart si mai bine ne-am pocai si atunci va fi mai bine pentru toata lumea.DOAMNE AJUTA

15 februarie 2014 17:23

vasile sa dea Domnu' amin!

15 februarie 2014 17:13

Echitate: Susţin iniţiativa. Dar de când a devenit religia, în şcoli, materie obligatorie că parcă era facultativă. Nu sunt suficiente bisericile? Parcă am înţeles că, în România, la fiecare elicopter SMURD, folosit pentru salvare de vieţi, avem 17000 de biserici. O fi bine? Oricum, majoritatea elevilor de-acum, după absolvire, va lua drumul străinătăţii. Vor munci pentru cei unde religia nu e obligatorie.

15 februarie 2014 16:55

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.