Da, asa este, cei din USL sunt foc si para, pe buna dreptate, pe ministrul de Finante, pedelistul Gheorghe Ialomitianu, care e acuzat, si nu e prima oara, ca minte de ingheata apele. Ceea ce nu se face la un ditamai ministru. Dar Ialomitianu, spune targul, nu e pe puterile lui acolo unde e ci a fost ales pentru ca e un bun executant al unor ordine care vin in plic, pe email, pe telefon, etc. Deci nu va fi schimabt pentru ca e de neinlocuit in materie de disciplina de partid pe principiul ordinul se executa, nu se discuta. De asta si spuneam, degeaba! Degeaba vrea USL-ul ce vrea. Nicio sansa!

Sa vedem insa care e supararea. MEDIAFAX noteza ca USL solicită demisia de urgenţă a ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, pe motiv că acesta ar fi minţit în legătură cu presupusa cerere de majorare a taxelor şi impozitelor locale venită din partea primarilor, USL calificându-l "incompetent, iresponsabil şi mincinos".
"Uniunea Social Liberală solicită demisia de urgenţă a ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, deoarece acesta a minţit în legătură cu presupusa cerere de majorare a taxelor şi impozitelor locale venită din partea primarilor. Prin prestaţia deplorabilă avută în ultimele zile, ministrul Ialomiţianu şi-a mai adăugat la profilul său public un nou atribut. În acest moment, domnia sa nu este doar incompetent şi iresponsabil, ci şi mincinos", se arată într-un comunicat al USL remis, miercuri, agenţiei Mediafax.

ANTENA 3 adauga ca potrivit USL, autorităţile locale, în general, şi Asociaţia Municipiilor din România, în special, nu au solicitat Guvernului majorarea de la 20% la 50% a limitei până la care pot fi crescute taxele locale şi la nivel local s-au adoptat deja hotărâri prin care taxele nu se vor modifica în 2012 faţă de nivelul din 2011.

"Ministrul Ialomiţianu a încercat să legitimeze printr-o minciună intenţia Guvernului din care face parte de a lovi din nou în populaţie şi de a băga încă o dată mâna în buzunarele românilor" menţionează USL.

JURNALUL NATIONAL precizeaza ca USL consideră că Guvernul încearcă încă de pe acum să astupe gaura pe care o va crea în buget, în anul 2012, "pe spatele populaţiei, a celor care au fost loviţi din plin de criză şi de incompetenţa actualei puteri".

"Ministrul Gheorghe Ialomiţianu a minţit în faţa întregii ţări. În acest moment, are datoria morală de a-şi prezenta demisia", se mai arată în comunicat.

Guvernul a decis că nu poate fi de acord cu majorarea anul viitor a taxelor şi impozitelor locale, conform solicitării asociaţiilor de primari, considerând că în această perioadă "nu este bine" să fie aplicată o astfel de creştere a taxelor, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu.

Anterior, ministrul Finanţelor a afirmat că va transmite Guvernului propunerea primită de la asociaţiile de primari de ridicare de la 20% la 50% a limitei până la care pot fi majorate impozitele şi taxele locale sau eliminarea pragului maxim actual, de 20%, cu posibilitatea ca taxele să poată fi crescute în raport cu puterea financiară a locuitorilor.

El a precizat că propunerea va fi înaintată Guvernului în şedinţa de miercuri, sub forma unei ordonanţe de urgenţă.

ROMANIA LIBERA face o precizarea importanta si spune ca Ialomiţianu a anunţat marţi, într-o întâlnire cu presa, că propunerile de majorare a taxelor locale au venit chiar din partea reprezentanţiilor primarilor, adică a asociaţiilor de profil, fără să precizeze clar care dintre asociaţii a făcut aceste solicitări.
Ialomiţianu a afirmat doar că există două propuneri, una de eliminare a pragului maxim de majorare, de 20% pe an, iar cea de-a doua de creştere a pragului de la 20% la 50%. Ministrul Finanţelor a arătat că are obligaţia să prezinte Guvernului solicitările, precizând totodată că prima propunere nu are nicio şansă de a fi aprobată, întrucât Ministerul Justiţiei consideră că o astfel de măsură ar fi neconstituţională.

Prin precizările transmise miercuri presei, Ministerul Finanţelor Publice nu probează veridicitatea declaraţiei ministrului Ialomiţianu, ci mută, practic, responsabilitatea la Ministerul Administraţiei şi Internelor.
De remarcat că singura menţiune directă, spune sursa citata, respectiv adresa transmisă Ministerului Finanţelor de către preşedintele Asociaţiei comunelor din România, Emil Drăghici, nu precizează care a fost în fapt solicitarea cuprinsă în document.

In concluzie, chiar daca Ialomitianu a fost prins ca umbla cu ocaua mica pe la Guvern, nimeni nu o sa-l clinteasca, deocamdata, din confortabilul fotoliul de ministru al Finantelor Publice, pentru ca, nu-i asa, Ialomitianu e de…neinlocuit!

Pun punct aici si, pana maine, numai bine sa va fie!


Comentarii

Finantzampt In timp ce noi am pus un sculer "da sa traiti" la un minister de importanta strategica, bulgarii au pus un expert finantist si deja sunt mult peste noi din punctul asta de vedere. Dar, care dintre guvernanti mai face ceva pentru tara asta? In afara de shmecheriile cu furatu' ?

6 ianuarie 2012 13:55

nero sictir,sleahta de turnatori de neam,la puscarie cu voi,hotilor,asistatilor,imbuibatilor!caraiti zilnic de oftica dar va asteapta inca,cel putin,4 ani de opozitie.

30 decembrie 2011 8:28

clujean vai, cum, laureatul ialomitianu, tradator ordinar al intereselor poporului sau, nu e bun? serveste interesele straine? le serveste! atunci ce mai vreti, bai, bugetarilor comunisti? ca doar nu pretindeti sa lucreze pt tara!!!

30 decembrie 2011 1:37

pe nisu lu boc Care cap in puii mei,ca asta-i un fel de pula,da mai mica.Handicapatu asta,o fo contabil la tara si de cand englezii platiti gras l-o fandosat,prostu acu chiar crede.Bou asta pedelist daca face un calcul...ramane fara bani,ca habar nu are ce-i aia TVA si daca te pune dracu sa-l pui sa calculeze ii ca bodu la fisc.

30 decembrie 2011 0:20

pe nisu lu boc Care cap in puii mei,ca asta-i un fel de pula,da mai mica.Handicapatu asta,o fo contabil la tara si de cand englezii platiti gras l-o fandosat,prostu acu chiar crede.Bou asta pedelist daca face un calcul...ramane fara bani,ca habar nu are ce-i aia TVA si daca te pune dracu sa-l pui sa calculeze ii ca bodu la fisc.

30 decembrie 2011 0:20

pe nisu lu boc Care cap in puii mei,ca asta-i un fel de pula,da mai mica.Handicapatu asta,o fo contabil la tara si de cand englezii platiti gras l-o fandosat,prostu acu chiar crede.Bou asta pedelist daca face un calcul...ramane fara bani,ca habar nu are ce-i aia TVA si daca te pune dracu sa-l pui sa calculeze ii ca bodu la fisc.

30 decembrie 2011 0:20

sictir ce sa mai se vede disperarea acestei bande de mafioti numita usl, orce pasare moare pe limba ei,astea isi fac singuri sfarsitul,OCNA pt jefuitorii si distrugatorii tarii

29 decembrie 2011 22:35

tudor Corect Traian! DNA poate sa se autosesizeze de metoda mojiceasca de frauda la licitatiile cu etapa finala electronica: denaturarea rezultatului final prin intreruperea licitatiei prin SCOATEREA DIN PRIZA A CALCULATORULUI ORGANIZATORULUI CU CINCI MINUTE INAINTE DE ORA DE SFARSIT DE LICITARE? Ultima patanie am patit-o la o licitatie intr-o primarie PNL! Patrioti fiind nu cumpara un produs romanesc ci unul...turcesc. Spre bunastarea turcilor.. Probabil ca prost este Sarcozi care a spus ca o solutie de iesire din criza este ca francezii sa cumpere produse... frantuzesti. La fel a fost si cu Merkel in Germania ( amintiti-va ca a batut obrazul nemtilor ca cumpara Dacia!).

29 decembrie 2011 19:57

traian @cititor. In universul tau ingust crezi ca poti intelege ca sunt oameni care traiesc pe propriile picioare? Adica exista civilizatie si langa bugetari? Ne doare in cot care vor ajunge la puscarie! Curios sunt insa daca viitoarea putere va face numai asa de fronda sa fie arestat un om de al lor! Si va spun ca sunt la fel de multi nemernici si in PDL si in PSD si in PNL. Sunt primari PNL si PSD care acum cand partidele lor nu sunt la putere fac ilegalitati!

29 decembrie 2011 19:47

CITITOR OFTICATILOR va este frica de caderea coruptilor portocalii?O sa ramaneti someri.cine o sa va plateasca,dupa alegerile din 2012?

29 decembrie 2011 19:23

mihai Nu pot sa inteleg cum USL nu este capabila sa-si schimbe strategul. Tactica lui este pe atat de simpla dar atat de idioata: cum se vorbeste despre un adversar politic de bine cum trebuie atacat virulent. Este dovada incoerentei strutocamilei condusa de doi oameni de pluton, incapabili sa intelega lumea in care traiesc , chiar daca manuiesc cu dibacie vorbele. Ma cutremura faptul ca vor ajunge la putere si nu au capacitatea de a se pune in locul astora de la PDL ( alti destepti!) pentru a incerca sa gandeasca concret ce se poate face in aceasta criza economica care afecteaza totusi toata Europa. Macularea este pentru toti politicienii crezul de baza. Totusi , prost-destept, Ialomitianu a fost evidentiat de o publicatie serioasa si USL considera ca populatia trebuie sa priceapa ce vrea ea. Cam ca la invatamantul idiologic de odinioara! Problema cu taxele locale este a televiziunilor . Hilar este ca in timp ce la stiri se spunea ca guvernul nu va mari taxele locale la emisiunile pregatite de antene si realitati se dezbatea acest subiect: marirea taxelor locale. A pierdut o jucarie USL!

29 decembrie 2011 18:27

Vasilica Pilu Dar au atot dreptul sa-l si primeasca, fiindca au toate ,,meritele", cu precizarea ca pot lua doua capete, pe cel al Bunei sperante, adica speranta aia de oamnei nebuni, care deja este moarta din fasa, ca vor castiga alegerile din 2012, si capul ala de jos, adica ala din nadragii d-lui Ialomiteanu.

29 decembrie 2011 11:43

NEUTR ONU borat sagdiev aiDREPTATE,DAR AI OMIS PE CEI doi coilifei felix &cucuveaua kgb-istasi pe marii luminati(de lampa lui ilici)poponel-bombonel si nu in ultimul rand pe almanhe&hrebe'.In rest sa auzim de ei doar la morga ISTPORIEI!!!!

29 decembrie 2011 10:21

BORAT SAGDIEV Cum era de asteptat strutocamilei comunistoide USL i-a cazut greu la ficati un specialist laureat al publicatiei The Banker asa cum acum doi-trei ani nu mai puteau de icter din cauza notificarii de catre UE a Monocai Macovei ca drept femeia europeana a anului.Cand liderii acestei caricaturi politice USLinoasa sunt jegozaurul Tonta si coiliderul Trancanel Antonescu Cabotinu'la ce te poti astepta?Desigur la promovarea unor impostori de aceeeasi talie cu ei precum A.Severin sau procurorul Komisar Norika -pigy,eventual mancatoarea de copii cruzi C.Cretu.Mai puteti incerca hahalerelor si cu al'de VozganiANUS sau cu adv.Sova.

29 decembrie 2011 9:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.