Este o simpla raceala sau un inceput de gripa? O intrebare care ne framanta de fiecare data cand apar simptomele obisnuite: dureri de cap, tuse, etc. Cum deosebit cele doua afectiuni? Mai ales in perioadele de trecere de la un anotimp la altul, adica primavara sau toamna.

Gripa este o maladie infectioasa. Ea ataca sistemul respirator inainte de a se raspandi in tot organismul. Contagioasa, ea este deosebit de frecventa, afectandu-i, in egala masura, pe barbati si pe femei. De asemenea, ea se poate manifesta la orice varsta, de la bebelusi la batrani. Spre deosebire de raceala (sau rinita virala), gripa este cauzata de un virus care se transmite usor de la o persoana la alta.

Primele semne ale gripei apar dupa 24 sau 48 de ore de la patrunderea virusului in organism. De regula, ele sunt mult mai serioase decat in cazul unui banal guturai si presupun aparitia brusca a frisoanelor, a durerilor musculare, o stare inexplicabila de oboseala, dureri de cap si in gat, etc. Provocand, de cele mai mult ori, o stare generala proasta, gripa este insotita de o crestere a temperaturii corporale, care poate depasi 38 de grade.
Integral pe Income MagazineComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.