Preşedintele Traian Băsescu susţine o declaraţie de presă, la ora 20.45, la Palatul Cotroceni, după ce premierul Victor Ponta a anunţat că s-a întâlnit cu acesta, dar că nu s-a ajuns la nicio concluzie privind procedurile care trebuie urmate

Ponta a anunţat că va avea miercuri o nouă discuţie cu şeful statului.

Întâlnirea celor doi vine în contextul în care plenul Parlamentului a validat Guvernul Ponta III, cu 346 de voturi pentru şi 192 de voturi împotrivă.

Iată principalele declaraţii ale preşedintelui Băsescu:

- voi respecta deciziile anterioare ale CC si voi numi toti ministri in momentul in care conditiile vor fi indeplinite.

- ceea ce eu am solicitiat este sa existe un program de guvernare care sa reflecte noua realitate politica a guvernului

- nu a fost posibil un asemenea lucru azi in Parlament. Deocamdata sunt doua optiuni in acceptiunea mea.

- una e cea care pleaca de la realitatea unei intampinari la CCR facute de grupul PDL si al PMP. Au avut numarul de semnaturi cu care au depus la CCR o intampinare legata de continutul hotararii.

- nu stiu continutul documentului inaintat la CCR. Pot intui ca e vorba de aceeasi problema a legitimitatii Guvernului, pe un program adoptat de Parlament cand USL era o realitate politica.

- al doilea considerent e legat de nevoia existentei acestui program de guvernare. Am discutat cu premierul azi, sper ca in perioada urmatoare sa dea o solutie a asumarii raspunderii actualului Guvern pe un nou program de guvernare, care sa reflecte noile aliante politice din Parlament. Cred ca e o solutie foarte rapida, pe care i-am si propus-o premierului.

- va asigur ca, in momentul in care programul de guvernare ar fi asumat, nu voi ezita sa semnez decretele de instalare a noilor ministri.
 
- e adevarat ca si pe programul de guvernare se pot depune motiuni de cenzura, dar nu vad ce ar putea fi intr-un program atat e grav incat sa incalce Constitutia.

- as exclude posibilitatea ca, odata adoptat programul, sa mai fie o problema o eventuala motiune de cenzura.


Comentarii

7,4 milioane de romani Sictir si muie Chiorului

4 martie 2014 22:54

@3.8M cretini iremediabili de ce 3.8? Cam atiti sunt 60% din cei 6.4 milioane (un milion de zombi nu si-au declinat optiunea politica, chiar daca au "raspuns" la cemarea lui Dragnea) - deci, moluste pesediste. Deci, celor 3.8 milioane: siktir si muie!

4 martie 2014 21:56

@plagiatorul socialist Bai, fiul lui dracu, dar de stapinul tau, CURVA DE MITOMAN PLAGIATOR, ce zici? Ce-ar fi sa mereti amindoi la tac-tu?

4 martie 2014 21:52

bocfiuluidracu Aiasta-i CURVA CARE TREBUIE SA DISPARA si DOMNU DRACU SA IA CURVA SI SA PLECE CU EA.

4 martie 2014 21:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.