Un bărbat bănuit că ar fi exploatat sexual, în Italia, o tânără pe care ar fi obligat-o să practice prostituţia în folosul lui a fost depistat de poliţişti şi procurori. În cauză s-a cooperat cu autorităţile din Italia şi Germania, acesta fiind cercetat în Italia pentru tentativă la omor, respectiv pentru trafic de persoane şi exploatare sexuală, în Germania, informează Poliţia Română.

Poliţiştii S.C.C.O. Arad şi procurorii D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Arad au depistat şi reţinut un bărbat, de 35 de ani, bănuit de trafic de persoane în formă continuată şi tentativă la infracţiunea de trafic de minori.

În cadrul administrării probatoriului, la data de 7 martie a.c., poliţiştii şi procurorii au efectuat trei percheziţii domiciliare şi a fost pus în executare un mandat de aducere. În urma acestor activităţi au fost ridicate mai multe bunuri ce constituie mijloace de probă, printre care suporţi magnetici, tehnică de calcul, telefoane mobile şi sim-uri, o tabletă, fotografii cu posibile victime şi numeroase chitanţe reprezentând sume de bani primite de suspect de la victime prin intermediul unui sistem de transfer bancar.

Din cercetările efectuate au rezultat indicii că, începând cu anul 2010 şi până în prezent,cel în cauzăar fi recrutat, transportat şi adăpostit în Italia, prin inducere în eroare şi constrângere, o tânără. De asemenea, acesta ar fi încercat să recruteze, prin aceleaşi mijloace, mai multe minore, de pe raza judeţului Arad, cu scopul obţinerii de foloase materiale prin obligarea victimelor la practicarea prostituţiei.

În cauză s-a cooperat cu autorităţile competente din Italia şi Germania, bărbatul fiind cercetat în Italia pentru tentativă la omor, respectiv pentru trafic de persoane şi exploatare sexuală, în Germania.

În cursul zilei de 8 martie a.c., bărbatul a fost prezentat Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare pentru 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane în formă continuată şi tentativă la infracţiunea de trafic de minori

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale în cauză.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I..

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.