Premierul vorbeşte, luni seara, la Antena 3, despre Guvernul Ponta III, despre faptul că se gândeşte ca, la un oment dat, să candideze la preşedinţie şi că atunci, dacă ar ajunge preşedintele României, va nominaliza ca premier, un liberal.

”L-am votat pentru funcţia de preşedinte al Senatului pe domnul Antonescu, care a renunţat aşa teatral la funcţie, iar acum l-am numit pe domnul Tăriceanu fiindcă are statură politică să fie al doilea om în stat şi va reprezenta cu onoare România oriunde va merge,” a declarat Victor Ponta, luni seara, la Antena 3.

"Cu candidatura, lucrurile din punctul meu de vedere sunt destul de clare. Prima opţiune este refacerea USL şi un candidat comun alături de liberali. Dacă nu există această variantă şi nu va fi din cauza noastră, atunci a doua variantă este aceea de a sprijini unul din candidaţii care sunt doriţi de poporul român, nu de PSD sau PC sau UNPR şi aici lista deja e foarte scurtă: Mugur Isărescu, dacă va dori să candideze, Sorin Oprescu, Călin Popescu Tăriceanu şi de la noi din partid, atât cât mă uit, domnul Geoană şi cu mine suntem cei care putem candida cu şanse", a spus Ponta.

”Mi-aş dori cândva să fiu preşedinte, dar la sfârşitul anului aş vrea să fiu prim ministru. Nu putem însă tranşa în această seară problema candidatului. Am spus că văd mai mulţi candidaţi capabili la prezidenţiale cum ar fi şi domnul Isărescu, Oprescu, Tăriceanu, Geoană ...Nu vreau să spun că numai eu sunt bun.

Până pe 25 mai nu veţi avea un răspuns”, a mai spus Ponta.

”Tăriceanu are statura politică să fie al doilea om în stat. A fost un premier bun”, a declarat Victor Ponta, luni seara, le Antena 3.

"Evident că dorinţa lui Băsescu era ca eu să nu mai fiu prim-ministru, dar nu i s-a împlinit această dorinţă. Realitatea a fost foarte clar exprimată în Parlament şi toate semnalele interne şi internaţionale erau foarte clare. Evident că au fost şi semnale internaţionale, oficiale, nu publice, acelea că, într-o ţară democratică, dacă ai votul cerut de Constituţie în Parlament, trebuie să laşi acel Guvern".

”Va daţi seamă cum s-ar uita Traian Băsescu la o finală la prezidenţiale între Ponta şi Antonescu? Numai gândul acesta mă încântă. Nici pe domnul Antonescu nu-l iubeşte Traian Băsescu... să nu-l luaţi în serios când mai spune”

”Dacă aş fi preşedinte, premier nu ar trebui să fie pus tot un coleg de la PSD. Premierul va fi de la un alt partid.”

”Aş nominaliza un liberal. Nu cred că domnul Antonescu şi-ar dori această funcţie”.

”Sunt şanse 49% să candidez la prezidenţiale”.

Cabinetul Ponta III

Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor:

O măsură importantă la care ne gândim o reprezintă plafonarea plăţilor în numerar deoarece folosim numerarul mult mai des. Folosind băncile, tranzacţiile vor deveni mult mai transparente. Încurajăm clienţii să folosească cardul, dar reducem şi evaziunea fiscală.
Ne dorim şi scăderea CAS-ul şi reducerea TVA-ului la alimente, dar în funcţie de spaţiul bugetar.

Răzvan Nicolescu, ministrul Energiei:

România nu va fi afectată din punct de vedere energetic din cazuza crizei din Ucraina.
Suntem a treia ţară din Europa ca independenţă energetică şi lucrăm să mărim această independenţă.
Vom acorda o importanţă mai mare exploatărilor din Marea Neagră.

Florin Jianu, ministrul IMM-urilor. Vrem ca fiecare român care nu are o firmă să poate să-şi deschidă o primă firmă.

Gabriela Szabo: Am acceptat funcţia de ministru după ce mi s-a pus o întreabare al cărei răspuns nu putea să fie negativ. Abia după ce am ieşit afară mi-am dat seama ce am făcut.

Integral pe România LiberăComentarii

johan Precizie de Dotore chirurg.

11 martie 2014 9:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.