Una dintre cele mai cunosute destinaţii turistice din Maramureş, Săpânţa va fi promovată printr-o aplicaţie ce urmează să fie lansată în cursul lunii viitoare. Aceasta este creată de centrul judeţean de turism, MaramureşInfo Turism, iar pentru realizarea aplicaţie a fost nevoie de câteva luni de muncă.

Noua aplicaţie are scopul principal de-a ţine turiştii cât mai mult în Săpânţa. Astfel că, aplicaţia va conţine toate punctele de interes din această comună. „Pregătim o aplicaţie pentru smartphone-uri, aplicaţie Pocket Guide, care se poate descărca gratuit şi care va prezenta Săpânţa cu atracţiile ei. Câteva epitafe din Cimitirul Vesel, dar şi câţiva meşteri, obiective turistice Săpânţa Peri sau vâltorile. Încercăm să-i ajutăm pe turişti să petreacă mai mult timp în destinaţia Săpânţa, să descopere şi alte lucruri interesante şi, de ce nu să, stea mai mult timp în Maramureş“, a spus Ioana Tripon, reprezentantul MaramuresInfo Turism.

Aplicaţia este realizată de către o firmă americană, iar coloana sonoră va fi realizată de către Shaun Davey, compozitorul irlandez care a compus o suită muzicală având ca texte epitafurile din Cimitirul Vesel. „Acesta şi-a dat acordul să folosim piesele sale ca şi coloană sonoră pentru aplicaţia noastră. Am trimis deja textele şi pozele, iar acum totul depinde de cei care realizează aplicaţia. Aceasta va fi tradusă în două limbi, engleză şi franceză, şi va putea fi descărcată gratuit“, a spus Rada Pavel, reprezentantul centrului judeţean de turism.
Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.