Profetiile rostite marti de fostul consilier prezidential, “guru” Sebastian Lazaroiu nu au ramas fara ecou. Copresedintele USL si liderul PSD, Victor Ponta a iesit pe sticla si a spus ca nici vorba de un viitor guvern PSD –PDL.
USL nu se va sparge, sustine Victor Ponta care il ia peste picior pe Lazaroiu si spune ca acesta este "concurentul" vrăjitoarelor arestate,Vanessa şi Melissa.

"Exista o obsesie a celor de la putere că PSD și PNL nu se vor putea uni. Azi m-am întâlnit cu Crin Antonescu și ne gândeam că a trecut un an. Toți, de la Traian Băsescu, spun că USL se sparge. Nu se va întâmpla lucrul ăsta. Mă bazez pe bun simț. Convenția Democratică, Alianța DA nu s-au rupt înainte de alegeri. Nicio alianță care poate caștiga nu se rupe înainte de alegeri. Pericolul va fi când vom fi la guvernare.(..) Totul ține de lideri, nu de partide. Marea noastră provocare va fi în 2013 sa ținem această Alianță", a declarat ieri liderul PSD, Victor Ponta, la Antena 3, dupa cum mentioneaza EVENIMENTUL ZILEI .

Si COTIDIANUL il citeaza pe Ponta care explica de ce o aliere a partidului său cu PDL este imposibilă:
"Imposibilă, şi vă spun şi de ce. Avem o experienţă recentă, care a început în decembrie 2008 şi s-a încheiat în septembrie 2009, de-abia au trecut doi ani. O experienţă traumatizantă pentru PSD şi cred că în general pentru scena politică, nu am auzit pe cineva – analişti, oameni obişnuiţi – care să spună că a fost un lucru bun. Prima dată ai voie să greşeşti, am încercat, în niciun caz nu-l acuz pe Geoană, am fost cei din PSD şi PDL care am mers să încercăm această mare coaliţie. A fost un lucru care nu a funcţionat şi nu va funcţiona, motiv pentru care nimeni, nici din PSD, nici din PNL nu-şi mai doreşte o alianţă cu Traian Băsescu şi cu PDL", a declarat Ponta la Antena 3.

Sursa citata mai metioneaza ca liderul PSD s-a referit şi la sondajele de opinie care ies pe piaţă, amintind că a lucrat cu Alin Teodorescu şi IMAS în 2004: "Şi ne dădea la 60, la 70, la 80 la sută. La 80% i-am spus și am luat bătaie dup-aia. Deci eu mă aştept ca în următoarele sondaje a celor de putere să fim la 30, la 20, la 10 la sută, nu contează. 2012 nu mai este an de sondaje, ci de bătălie, cu adevărat. Şi dacă o să avem 1 la sută în sondajele făcute de pedeliști, noi avem obligația să construim o alternativă, important este ca această alternativă să nu se distrugă”.

Preşedintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, respinge ideea lansată recent de fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu ca PDL să formeze o alianţă cu PSD în situaţia în care USL se va dezbina, dupa cum anunta ROMANIA LIBERA .
Parlamentarul buzoian a declarat, miercuri că nu crede în scenariul lansat de Sebastian Lăzăroiu ca la un moment dat PDL să formeze o alianţă cu PSD, în opinia lui Cezar Preda "incompatibilitatea dintre PDL şi PSD fiind majoră". Liderul democrat-liberal a adăugat că în 2009 atunci când PDL a fost la putere cu PSD formaţiunea democrat-liberală a fost "forţată" să facă această construcţie".
"Domnul Lăzăroiu, intrat în politică de foarte puţin în timp confundă aceste analize, pînă la urmă inofensive, cu analizele politice pertinente. Nu cred în ce spune domnul Lăzăroiu, iar incompatibilitatea noastră cu PSD este majoră. Şi aşa în 2009 ne-au forţat anumiţi lideri de la Bucureşti să facem această înţelegere cu PSD. PDL în fibra lui nu agreează aşa ceva. Nu văd în următoarea perioadă o asemenea construcţie, nu în următorii cinci ani. Se fac aceste afirmaţii pentru a mai slăbi unitatea USL şi din cu totul alte motive, dar nerealiste. Nu cred în asemenea scenarii şi în general nu cred în ce spune domnul Lăzăroiu", a mai spus deputatul Cezar Preda.

Nici deputatul PSD Buzău, Marian Ghiveciu, nu vede viabil scenariul lansat recent de fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiumai spune sursa citata: "Domnul Lăzăroiu cred că vrea să intimideze un anumit segment al populaţiei spunând că el crede într-o guvernare PSD-PDL, dar având experienţa din 2009, nu cred că vreun membru sau vreun simpatizat PSD va mai fi de acord cu aşa ceva. Ei au încercat prin UNPR să atragă mai mulţi parlamentari şi aici aş vrea să trag un semnal de alarmă pentru parlamentarii UNPR plecaţi de la PSD. Eu sunt pentru plecarea unui parlamentar de la un partid la altul, însă doar dacă el candidează independent.”


De altfel, spune EVENIMENTUL ZILEI , majoritatea românilor intervievaţi în cadrul unui sondaj al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), dat publicităţii ieri nu văd posibilă o nouă alianţă PSD-PDL după alegerile parlamentare.
La întrebarea dacă o alianţă politică între PSD şi PDL ar fi posibilă doar 36% dintre repondenţi cred că un asemenea guvern ar putea exista, în timp ce 56% dintre cei intervievaţi o consideră o variantă imposibilă. De asemenea, 7,2% nu au ştiut ce să răspundă la această întrebare.

“Interesant este că votanţii USL cred cel mai tare în imposibilitatea ei (68%), în timp ce 37% dintre votanţii PDL cred că este posibilă, 45% dintre votanţii UDMR o văd ca fiind realistă (42% imposibilă) iar în cazul votanţilor UNPR 83% cred că se poate realize", se arată în studiu.

Aici pun punct si, pana maine, numai bine sa va fie!


Comentarii

Lăzăroiu guru? Nicidecum! Lăzăroiu e un fel de curu cu barbă. Și decorat cu multă nicotină! Am folosit cuvântul nicotină intenționat. Cât despre Ponta și bolșevicii lui, mai bine n-ar fi existat acel FSN din care s-au lăbărțat pe scena politichiei, două găști de nemernici, adică PSD și PDL. Dar spre nemernicia soartei, cretinul de Iliescu a reușit să fure victoria revoltei din Decembrie 89 din mâna poporului, iar această hoție ordinară a aruncat nația română mult înapoi în timp, din păcate.

6 ianuarie 2012 9:56

Inca roman Ponta, a dezamagit multa lume, desi au sperat in tineretea si luciditatea lui.Care de fapt era presupusa.Nu are diplomatie nici cat o centurista.La orice idee sau mesaaj transmis de putere, el vine cu jigniri si mahalagisme.Niciodata n-a venit cu o contraoferta solida si argumentata. Pana la urma, a dovedit care ii este potenta.Ii lipseste doar o punga cu seminte, si un loc rezervat la sant, unde sa sparga nestingherit saci de seminte. Pacat....Tot ce creste in umbra lui ilici, otravit si vestejit ajunge.

6 ianuarie 2012 7:49

XXL Un prost arunca o piatra si zece destepti se straduiesc sa o scoata!!!!!

5 ianuarie 2012 22:35

Borcea Mondialu astia latra unii la altii ca la bunica in sat ,unde ,noaptea cand latra un caine ,incepeau si ceilalti corul! a fost destul ca latraul Lazaroiu sa hamaie ,ca a si inceput pontanaku ,cri(mi)n(al )antonescu ,etc =hau,hau ,hau ....

5 ianuarie 2012 21:01

ANTONESCU-PONTA, NISTE NULITATI !! NU AU NICI O TANGENTA CU POLITICA DE VARF. ANTONESCU ARE O OARECARE LEJERITATE IN EXPRIMARE, DECI AI MERG NEURONII BINISHR, PONTA E TOLOMAC RAU DE TOT, COMBINATIA CARE REZULTA ESTE TOTAL NEATRACTIVA PENTRU ELECTORAT, CHIR SI IN CAZUL UNUI VOT NEGATIV LA ADRESA P.D.L. CONSTRUCIA PNL-PSD ESTE O STRUTOCAMILA CU UN TESTICUL....... NU POTY CREDE CA ROMANII S-AU PROSTIT CHIAR IN ASHA HAL INCAT SA VOTEZE, ATENTIE, PENTRUA ACONDUCE ROMANIAM IN "CORUL EURIOPEAN", O ASTFEL DE ALIANTA IMPOTRIVA NATURII !!!!!

5 ianuarie 2012 16:18

davidescu Daca Vanesa si cealalta (lapsus!) sunt retinute pentru 29 de zile (deocamdata), trebuie sa faca cineva "onorurile" casei, nu? Si a venit Sebastian cu "profetiile" sale! Sper, pentru confortul sau mental, ca nici el nu crede ce a spus si a facut-o asa, in gluma, ca un preambul la 1 Aprilie ce va veni!

5 ianuarie 2012 10:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.