Anul care tocmai a început ar putea fi unul din cei mai calzi de când se fac măsurători. Organizaţia Mondială a Meteorologiei se aşteaptă ca anul 2012 să fie cu 0,48 grade mai călduros faţă de media globală pe termen lung din perioada 1961-1990, de 14,0 grade Celsius.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Meteorologiei, citată de FINANCIARUL, anul 2010 a fost cel mai călduros de când există înregistrări de specialitate, adică din 1850. Cei mai călduroşi 12 ani din analele OMM s-au înregistrat între 1998 şi 2011, aminteşte AGERPRES. Într-un document prezentat la finele lui noiembrie 2011 la Conferinţa Internaţională pentru Schimbările Climatice de la Durban (Africa de Sud), OMM a indicat că temperatura medie globală înregistrată în deceniul 2002-2011 „este mai mare cu 0,46 grade Celsius faţă de media înregistrată în urma măsurătorilor efectuate pe termen lung“ şi este cea mai ridicată temperatură din istorie.

Potrivit aceluiaşi document, citat de COTIDIANUL, după un an 2010 cu temperaturi record, anul 2011 a fost - cel puţin până la data prezentării raportului – „al zecelea an cel mai cald la scară globală“ de când au început măsurătorile în anul 1850, dar şi cel mai cald dintre anii în care s-a înregistrat fenomenul ciclic La Nińa, care este însoţit de scăderea temperaturilor.

O confirmare a faptului că ne aşteaptă un an călduros a venit deja, din Antarctica, unde, anunţă ZIUA VECHE, este o vară extrem de călduroasă. O staţie americană situată la o altitudine de circa 3.000 m, la Polul Sud, a înregistrat cea mai caldă zi de Crăciun din toate timpurile, cu o temperatură de -12,3 grade C. De obicei, mai notează ZIUA VECHE, temperatura medie a lunii decembrie este de -26,5 grade C.


Comentarii

polarul nu stiu ce sa cred , dar cert este ca eu traiesc la doar 300 km de cercul polar de nord si de obicei in aceasta perioada erau munti de zapada si temperaturile erau in jur de -20 grade , acum nu am avut zapada pina de craciun si temperaturile au fost de -0 grade ceea ce este anormal

6 ianuarie 2012 8:56

mamarea hAI CA AM INCEPUT SA VEDEM SI NOI,PROSTII GOGOGMANIILE ARUNCATE PLEBEI!!!! SPALATI BAIETI,SPALATI!!!

6 ianuarie 2012 5:43

Papa Sigur ca da. Ne asteapta. Fara un astfel de an câstigurile Eco-Mafiei (baietii mega-destepti care ne baga pe gât "eoliene" si "solare") nu s-ar conforma asteptarilor, asa ca, de acum încolo, trebuie sa ne asteptam la eco-ani record din punct de vedere al eco-temperaturii.

5 ianuarie 2012 19:35

cosma racoare Daa ??? Sa vedem !! In Septembrie au declarat ca din luna Noiembrie pana in Martie va fi o mica era glaciara , cu temperaturi constante de -20° C si zapada cat cuprinde !! Cine-i mai crede p-astia !!!!

5 ianuarie 2012 10:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.