În sfârșit un Papă a spus!! Nu mâncați miel de Paști.
Printre cele mai vechi comunități creștine, mielul a fost reprezentat pe umerii păstorului și simboliza sufletul salvat de Hristos.
Uciderea lui de Paste nu are nici o bază în tradiția creștină, ci mai degrabă își are rădăcinile în Vechiul Testament.
Este un ritual sângeros, în contradicție puternică cu conceptul Învierii, care aduce cu sine reînnoirea de credință și speranță.
Este un ritual ce nu este necesar într-o societate ca a noastră, deja cufundată cu violență și moarte, care servește doar pentru a satisface interesele industriei alimentare.
(Papa Francisc)


Comentarii

George Papa se considera egalul lui Iisus Hristos, asa ca nu stiu ce valoare are cuvantul lui (din punctul de vedere al unui reprezentant a lui Dumnezeu pe pamant)... Eu nu mananc carne de multi ani, dar asta este altceva. O doamna vine cu citate din Biblie.. Ce-mi plac mie oamenii astia care extrag din context ce le convine lor. :) Sunt tare amuzanti!

10 aprilie 2015 13:10

Doina RENUNTATI LA MIEI DE PASTI!.... A TRECUT VREMEA JERTFELOR!.... ISUS a adus Jertfa. Nu mai e nevoie de sacrificii simbolice! """Hristos, Paştele noastre, a fost jertfit."""...(1CORINTENI 5:7) "MILA DORESC, NU JERTFA`"....spune Domnul. "...cine jertfeşte un miel este ca cel ce ar rupe gâtul unui câine..." (ISAIA 66:3).....(adica un ucigas)

6 aprilie 2015 15:12

Doina MEII DE PASTI (partea 3) (De altfel, in momentul mortii lui Isus pe cruce,mielul de jertfa din Templu, a fugit(!!!) de pe altar, ceea ce nu se mai intamplase!- si au fost si alte semne care sa arate ca GATA! ceremoniile simbolice de pana atunci luau sfarsit! In templu, preotii faceau ritualul de jertfa, pentru ca evreii erau in sarbatoarea Pastelui – ei serband de Pasti ELIBERAREA DIN EGIPT). .......................... RENUNTATI LA MIEI DE PASTI!.... A TRECUT VREMEA JERTFELOR!.... ISUS a adus Jertfa. Nu mai e nevoie de sacrificii simbolice! """Hristos, Paştele noastre, a fost jertfit."""...(1CORINTENI 5:7) "MILA DORESC, NU JERTFA`"....spune Domnul. "...cine jertfeşte un miel este ca cel ce ar rupe gâtul unui câine..." (ISAIA 66:3).....(adica un ucigas)

6 aprilie 2015 15:06

Doina MEII DE PASTI (partea 2) Jertfa a fost instituita de Dzeu inca in Eden si are o mare semnificatie; a avut rolul ei,dureros si tragic datorita RUPERII OMULUI de Dzeu prin NEASCULTARE. DAR, de la momentul JERTFEI lui ISUS, a sacrifica miei, iezi, sau orice animalut, ESTE MARE PACAT! De ce? Pentru ca mielutii, iedutii, SIMBOLIZAU pe ISUS si jertfa avea un rol DIDACTIC, pentru ca sa se stie ca omul va (RE)intra in familia lui Dzeu prin MANTUIRE. Si mantuirea se obtine prin jertfa. Si JERTFA a facut-o ISUS, pentru “oricine crede in El”. EL si numai EL este “Mielul lui Dumnezeu”, MANTUITORUL lumii!!! (mielutul trebuia sa fie de parte barbateasca, fara cusur, si sa fie tinut in casa patru zile; asa, omul pacatos, se lega sufleteste de acel sufletel nevinovat si simtea DURERE la sacrificarea lui, si simtea ce TERIBIL este pacatul –adica ruperea de Dzeu- si ca “plata pacatului este moartea”). Odata ce ISUS a venit “la implinirea vremii” si S-a jertfit (Jerfa Lui NU a fost o joaca, El si-a riscat nemurirea!!!)…sa crificarea oricarui animalut este o blasfemie – este ca si cum Isus Nu ar fi venit, NU S-ar fi jertfit, Nu ar fi inviat! O blasfemie!

6 aprilie 2015 15:06

Doina MEII DE PASTI (partea 1) Sarbatoreste Invierea, lasand Viata!!! Intampina fiecare zi din viata ta cu IUBIRE si COMPASIUNE pentru TOATE FIINTELE! Daca nu poti sa te hranesti, dacat asa cum "ai apucat" - adica cu fiinte ucise, - macar de Pasti - Ziua Invierii Domnului ISUS- renunta la aceasta cruzime! Daca nu ai facut-o pana acum, poate vei face-o incepand cu anul viitor. ................................................................ Daca vi se spune ca asa este..."traditia"-incepeti sa intelegeti ca nu orice traditie este buna. Trebuie sa ascultati de Dumnezeu, nu de oameni! ....................................................................... "Va rataciti, pentruca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu"...(Matei22:29)

6 aprilie 2015 15:05

Ela Oameni buni, daca ne numim crestini ar trebui sa punem mana pe Biblie, cartea de capatai a crestinului si sa vedem adevarul despre Paste. Pastele a fost dat israelitilor si jertfirea mielului de Paste era un tablou a jertfei lui Isus. Mielul trebuia junghiat la un moment dat al zilei, mancat in anumite conditii, fara aluat in casa(vezi Exod cap.12-13). Azi nu se respecta nimic din toate astea. Odata ce Isus a depus jertfa sa, umbra a devenit realitate, prin urmare a sarbatorii in continuare Pastele, inseamna a da mai multa importanta umbrei decat realitatii. "Cristos pastele noastre, a fost jertfit" 1Corinteni 5:7. Dupa ce a mancat Pastele, inainte de moartea Sa, Isus a instituit Cina de amintire si a lasat-o urmasilor Sai: "Pt ca oridecateori mancati din painea aceasta si beti din paharul acesta vestiti moartea Domnului pana va veni El" 1Corinteni 11:26

5 mai 2014 22:10

Zoli Papa n-a zis asa ceva! Citatul nu este al lui, este o traducere gresita. Sau o manipulare. Vedeti articolul original de unde reiese ca Vaticanul nu are nici o legatura cu acest text: http://www.upi.com/Top_News/World-News/2014/04/16/Animal-rights-group-asks-Pope-to-end-Easter-lamb-slaughter/5731397674070/

19 aprilie 2014 14:44

calinescu Ne meritam soarta, plin de retarzi in tara asta, care se cred mai catolici decat papa, mai inteligenti decat einstein, etc. Nu cred ca vreo unul dintre voi are cunostinte mai mari decat el in tot ce inseamna crestinismul, dar il contraziceti. P.s. Si eu sunt un retard pt ca imi pierd timpul cu voi, atotstiutorilor. Sarbatori fericite! Bagati la mat cat mai mult miel!

18 aprilie 2014 16:12

doina Bravo, Papa Francisc! De mult nu mai mincam miel, dar socoteam,in sinea mea, ca astfel ma aproprii mai degraba de alte religiii - budista, etc. Cu adevarat capul bisericii catolice gindeste ca un veritabil crestin!

15 aprilie 2014 12:54

vlase eu unul astept ziua cand se va cultiva in laborator carnea , nu voi avea nici un regret ca nu voi mai manca animale macelarite!

15 aprilie 2014 6:43

mielul ma lasati mah cu astea??? nu tot ei au inventat traditia mielului? daca maine se trezesc BOR sau altii sefii catolici ca de maine, la paste se mananca cal si la Craciun strut. Hai frate.

14 aprilie 2014 20:14

vasile Eu am o deosebita compasiune pentru stevie si patrunjel. Nu le mai rupeti ca si ele este vii.

14 aprilie 2014 19:16

Yuria Jertfa de la Golgota a inlocuit jertfele de miei, dar este totusi o aducere aminte a pretului platit, nu cred ca ar trebui sa se inlocuiasca alt animal in locul mielului Pascal.

14 aprilie 2014 17:10

Oaia De cand astept un astfel de indemn de la acest inalt nivel ! Asa voi face, la fiecare Paste aveam inima grea.

14 aprilie 2014 16:05

iulian In sfarsit un papa care recunoaste adevarul! Oare Christos n-ar fi socat daca ar vedea cu ochi proprii toate masacrele pe care bunii crestini le fac in numele lui? Cel al mieilor e unul aparent minor, recunosc! Ce poate fi totusi mai barbar decat sa ucizi inocentza?

14 aprilie 2014 16:04

Daniel Aiurea. Toate popoarele mănâncă miei primavara pentru că atunci en un surplus de animale. Tradiţia de aici vine nu are legătură cu Hristos. Îndemnul papei e mai degrabă spre vegeterianism. Iarna mâncăm porc pentru că organismul are nevoie de grăsime când e frig.

14 aprilie 2014 15:02

maciuca dreapta mai vreti ceva chochalarilor cazuti in bezna intunericului al unor traditii inapoiate neadertaliene din orient!

14 aprilie 2014 13:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.