Prin proiectul „TransylvaNET – Consolidarea societății civile pentru dezvoltare prin promovarea patrimoniului” a fost înființată federația Transylvanet a organizațiilor care sprijină conservarea și promovarea patrimoniului atât în mediul urban și cât și rural.

Comunitățile locale, instituțiile publice și organizațiile societății civile pot beneficia de sprijin pentru promovarea patrimoniului local și de asistență de specialitate pentru conservarea clădirilor și siturilor de patrimoniu, contactând Federația Transylvanet pe adresa www.transylvanet.org.

Federația Transylvanet va promova inițiative de îmbunătățire a legislației și a procedurilor de exploatare a patrimoniului localităților, precum și exemplele de bună practică.

În cadrul proiectului, în perioada 1 august – 30 noiembrie 2015 se derulează campania de informare, care cuprinde întâlniri cu cetățenii localităților Viscri, Criș, Roadeș, Meșendorf,

Cristian, Hălchiu, Vulcan, Hoghiz și Racoș din județul Brașov. În cadrul întâlnirilor sunt prezentate

1. Metode de conservare și protejare a patrimoniului construit

2. Promovarea patrimoniului prin activități turistice

3. Aplicarea legislației în vigoare referitoare la patrimoniu

În cadrul campaniei, cetățenii interesați primesc pliante cu informații utile și ușor de aplicat pentru intreținerea și valorificarea clădirilor tradiționale.

Proiectul „TransylvaNET – Consolidarea societății civile pentru dezvoltare prin promovarea patrimoniului” este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro) și este implementat de Fundația Heritas din Sibiu în parteneriat cu Muzeul Astra (Sibiu), Fundația Mihai Eminescu Trust - MET (Sighișoara) și Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității – AIDC (Brașov).

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să ne contactați la AIDC Brașov - Kristina Creoșteanu

0727-833101, e-mail: kristina.creosteanu@yahoo.com

Vă așteptăm cu drag!