AMURAL lansează apelul de participare către toți artiștii și creativii din domeniile vizuale. Poți trimite propunerile tale până pe 1 august pe site-ul amural.ro/artist.

AMURAL este o mișcare dedicată artelor vizuale contemporane și locul tot mai important al acestora în viețile noastre. AMURAL Festival Vizual are loc în fiecare an la începutul lui septembrie, când zidurile cetătii Brașovului se transformă într-o galerie uriașă, iar pădurea Warthe într-un centru cultural în aer liber.

După ce a fost ales drept Festivalul Anului 2015 în Brașov (https://vimeo.com/amural/2015) AMURAL revine între 1 – 4 septembrie cu ediția a doua. Artiști, creativi sau makeri, oricine poate propune idei sau lucrări de artă până la 01 august, ora 00:00.

“Avem un program ce conține numeroși artiști consacrați. Vorbim aici de unii dintre cei mai cunoscuți și recunoscuți artiști vizuali din țară. Însă, anul acesta, vom avea prezenți și autorii din afara țării, care să inspire și să ne conecteze la spiritul creativ global. Artiști și lucrări de pe 4 continente se vor aduna la Brașov în primele 4 zile din septembrie. Cu toate acestea, vom avea mereu spațiu în festivalul și în mințile noastre pentru artiștii debutanți. Pentru ei deschidem acest call for artists / apel de participare. Alăturarea cu mari creatori contemporani le va da încredere și îi va determina să vină la AMURAL cu ce au mai bun de oferit. Va fi o sărbătoare.” - Răzvan Pascu, directorul de creație al festivalului.

Organizatorii festivalului așteaptă înscrieri la următoarele secțiuni: animație, instalații de artă, fotografie, design grafic, ilustrație, video-mapping, artă video, muzică sau idei colaterale, până pe 1 august 2016 la adresa amural.ro/artist.

Selecția lucrărilor va fi făcută de artiștii curatori ai secțiunii, aceștia având libertate totală să își impună propria viziune. Numele acestora va fi făcut public după încheierea termenului final, pentru a asigura o arbitrare obiectivă.

În curând vor fi anunțate primele surprize pregătite pentru acest an pe facebook.com/amuralfestival.

AMURAL – Festival Vizual După Ziduri este o inițiativă privată a unui grup de tineri creativi din Brașov. Misiunea lor este de a scoate arta din galerii și muzee și a o propune publicului într-un mod sincer și alternativ. Evenimentul propune o soluție de conversie urbană temporară pentru zona După Ziduri. Miza festivalului este de a conecta orașul cu cele mai noi și mai spectaculoase manifestări creative, într-un cadru ce îmbină perfect istoria și natura cu arta și tehnologia. Cu timpul, gusturile oamenilor se vor ascuți, iar Brașovul va deveni o gazdă permanentă a frumosului.